Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geslaagde Bijbeldag bij de Hervormde Gemeente'
02mrt 2015

Geslaagde Bijbeldag bij de Hervormde Gemeente

SLIEDRECHT - Op woensdag 25 februari jl. werd de Bijbeldag georganiseerd door de Hervormde gemeente van Sliedrecht.

Circa 180 kinderen verzamelden zich in de Maranathakerk aan de Lijsterweg, die voor de gelegenheid versierd was met vlaggetjes en een enorme Goliath van drie meter. Het ging deze dag over ‘Dapper’, en daarbij werd het Bijbelverhaal verteld van David die Goliath versloeg met een steentje, maar vooral doordat hij vertrouwde op God. Er werden veel liedjes gezongen en alle kinderen knutselden een medaille in elkaar. De oudste jongens konden voetballen op het schoolplein.

In de middag was er voor de wat oudere kinderen een speurtocht door de wijk, waarbij diverse schatkisten stonden verstopt in de tuinen. Het regende wel wat, maar de dappere kinderen lieten zich daardoor niet afschrikken. De jongste kinderen bleven binnen om allerlei spelletjes te doen, van sjoelen tot puzzelen en van een bingo tot poppenkast.

De tieners hadden hun eigen programma in “De Handpalm” aan de Merwestraat. Met ruim 60 tieners werden twee verhalen uit de Bijbel doorgenomen; het Paasverhaal en de gelijkenis van de verloren zoon. Ook zijn zij actief bezig geweest, onder andere met een bosspel in het toch wel wat natte Alblasserbos. Daarvoor knutselde elke groep eerst een herkenningsteken in elkaar. De oudste tieners vertrokken in de avond naar een boer, om daar, zittend op hooibalen, een spannende film te kijken. Vervolgens werd de nacht, slapend of niet, met elkaar doorgebracht in “De Handpalm”.Deel dit bericht met je vrienden!