Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
03mrt 2015

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht is een ridder rijker. Paul van Bakel werd gistermiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Bram van Hemmen, die hem het lintje opspeldde nadat hij de loftrompet had gestoken over de 62-jarige Van Bakel, die op 1 maart 1985 begon als apotheker in Sliedrecht en uitgroeide tot, zoals de burgemeester het omschreef, het gezicht van de lokale en regionale farmacie.

,,En misschien wel de landelijke farmacie”, aldus Van Hemmen, die zijn bewondering uitsprak over zijn ‘uitzonderlijke’ staat van dienst. Van Bakel was medeoprichter van het Medisch Centrum Thorbecke, een ultramodern gezondheidscentrum aan de Thorbeckelaan. Ook was hij initiatiefnemer voor robotuitgifte van medicatie, een uniek landelijk initiatief met internationale navolging, en vond hij de medicijndoseersystematiek ‘Baxter’ uit. Medicatie wordt hierdoor per dag verpakt hetgeen standaard is geworden in Nederland. ,,De heer Van Bakel heeft zich”, sprak de burgemeester, ,,ook in diverse functies verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Hij is vanaf 1996 in verschillende functies actief voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). In dit verband heeft hij in 2002 en 2011 innovatieprijzen ontvangen. Lokaal zet hij zich in als voorzitter van de winkeliersvereniging Burgemeester Winklerplein en is hij lid van de stuur- en projectgroep die zich bezighoudt met de herontwikkeling van het plein.”
‘Sprakeloos’
De ‘innovatieve duizendpoot en bescheiden, toegewijde ondernemer’, die naar het Oude Raadhuis was gelokt met het verhaal dat er een bijeenkomst plaatsvond over de Wmo, was sprakeloos. Hij zei beduusd en trots te zijn. ,,Om hier mijn hele familie te zien staan, is héél bijzonder. Ik wil jullie allemaal bedanken. Zonder jullie had ik deze onderscheiding niet gekregen.” Daarna werd een toost uitgebracht. Alle aanwezige familieleden, vrienden, kennissen en collega’s hieven een glaasje Oranjebitter. Van Bakel en zijn vrouw zijn eregast tijdens Koningsdag. Dat geldt ook voor de ‘toekomstige’ gedecoreerden. De zogenoemde lintjesregen vindt plaats rond 27 april.
Boventaande foto is van Richard van Hoek. 
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!