Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'United by Music houdt dit jaar ook een lunchshow in De Lockhorst; speciaal voor senioren'
03mrt 2015

United by Music houdt dit jaar ook een lunchshow in De Lockhorst; speciaal voor senioren

SLIEDRECHT - United by Music houdt vrijdag 17 april een 65+ gala-lunchshow in De Lockhorst. ,,Deze show is speciaal voor senioren, met muziek die hen even terugneemt in de tijd”, aldus Margareth Kamermans, de woordvoerster van het muzikale gezelschap.

,,Het is een aanvulling op de drie benefietshows die United by Music die week organiseert in het zalencentrum aan de Sportlaan. In de afgelopen jaren is gebleken dat United by Music zeer populair is onder oudere mensen. De artiesten treden regelmatig op voor ouderen en dat is altijd een groot feest. Mensen die van hun stoel springen en beginnen te dansen zijn niet ongebruikelijk. Zo kwam organisator Joris van Wijngaarden op het idee van deze bijzondere lunchshow.”
‘Aanstekelijk’
United by Music is een stichting die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft op te treden voor een groot publiek. De stichting heeft verschillende bands. Kamermans: ,,Met groot enthousiasme brengen de artiesten nummers in de swing- en bluesstijl ten gehore, gecombineerd met boogie woogie. De muziek is één van de componenten die United by Music bijzonder maakt. Alle muziek is gebaseerd op de periode waarin de blues, jazz, swing, boogie woogie en soul populair waren. De liedjes hebben grotendeels hun oorsprong in de jaren veertig, vijftig en zestig en worden door het oudere publiek direct herkend. Voor veel ouderen werkt de muziek aanstekelijk.” In de regio worden volgens haar weinig activiteiten gehouden voor senioren. ,,Daar willen wij iets aan veranderen. Over de jaren heen heeft United by Music vaak opgetreden in seniorenwoningen en verzorgingshuizen. Daar merken ze elke keer dat de mensen ontzettend genieten van hun optredens.”
Reserveren
Ze vervolgt: ,,Voor de vierde keer houdt de stichting benefietavonden om geld in te zamelen en daar komt dit jaar dus ook een seniorenlunch bij. 65-plussers krijgen een grote korting omdat het de eerste editie is. Voor 25 euro kunnen ze genieten van een bijzondere show en een heerlijke lunch inclusief drankjes.” Het programma op 17 april duurt van 11.00 tot 14.30 uur en is aangepast op het oudere publiek. Plaatsen voor de 65+ gala-lunchshow kunnen worden gereserveerd op www.unitedbymusic.nl of telefonisch via 0184-491485 (tijdens kantooruren). ,,Wie de show graag wil bijwonen, maar de mooie leeftijd van 65 nog niet heeft bereikt, zou eens moeten kijken op onze site voor meer informatie over de benefietshows.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!