Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Koninklijke Onderscheiding voor de heer P.J.T.T.M. van Bakel'
03mrt 2015

Koninklijke Onderscheiding voor de heer P.J.T.T.M. van Bakel

SLIEDRECHT - Burgemeester drs. A.P.J. van Hemmen reikte op maandag 2 maart 2015 om 16.00 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer P.J.T.T.M. van Bakel (geboren 03-02-1953). Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer van Bakel ontving deze onderscheiding vanwege zijn zeer actieve inzet, toewijding en initiatieven voor de verbetering van de patiënten- en gezondheidszorg en voor zijn langdurige betrokkenheid en verdiensten voor de medische en farmaceutische wereld met internationale navolging. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats in het Raadhuis aan het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht.
 
De heer Van Bakel  is sinds 1985 apotheker in Sliedrecht. Hij was medeoprichter van het Medisch Centrum Thorbecke, een ultramodern gezondheidscentrum. Ook was de heer Van Bakel initiatiefnemer voor robotuitgifte van medicatie, een uniek landelijk initiatief met internationale navolging. Daarnaast is hij uitvinder van de medicijndoseersystematiek "Baxter". Hierbij wordt medicatie per dag verpakt. Dit is nu standaard in Nederland.
 
De heer Van Bakel heeft zich in diverse functies verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Zo is hij vanaf 1996 in verschillende functies actief voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP). Hij heeft in KNMP-verband in 2002 en 2011 innovatieprijzen ontvangen. Naast genoemde activiteiten zet de heer Van Bakel zich lokaal in als voorzitter van de Ondernemersvereniging Burg. Winklerplein en is hij lid van de Stuurgroep en Projectgroep “Ontwikkeling Burg. Winklerplein”.

De heer Van Bakel ontvangt de onderscheiding ter gelegenheid van de viering van zijn 30-jarig jubileum als apotheker op 1 maart 2015. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Deel dit bericht met je vrienden!