Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ontwerpfestival Staatsliedenbuurt in het Griendencollege' Staatsliedenbuurt
04mrt 2015

Ontwerpfestival Staatsliedenbuurt in het Griendencollege

SLIEDRECHT - In 2016 begint de renovatie en nieuwbouw van de Staatsliedenbuurt. ,,Tegelijk met de woningen worden ook straten, groen, parkeren en andere zaken aangepakt”, aldus Tablis Wonen in een recente brief waarin bewoners en omwonenden worden uitgenodigd voor een ontwerpfestival dat zaterdag 7 maart wordt gehouden in het Griendencollege en dat de woningstichting organiseert in samenwerking met de klankbordgroep.

Hiermee krijgen zij de gelegenheid hun mening en ideeën in te brengen. ,,Het stedenbouwkundig bureau Wissing helpt met het ruimtelijk ontwerp. Zij heeft een afwisselend programma gemaakt. Er kan een keuze worden gemaakt uit allerlei voorbeelden en situaties. Ook kinderen en jongeren zijn welkom. Hun mening telt ook mee”, aldus Tablis, die vervolgens schrijft welke onderwerpen aan bod komen, te weten: 1) Aan wat voor straat, hof of pleintje zouden bewoners willen wonen? Welke plek is geschikt voor een seniorenwoning en welke voor mensen met opgroeiende kinderen? 2) Wat is een praktische en prettige indeling van de straat? 3. Waar moeten de extra parkeerplaatsen komen? 4) Hoe willen de kinderen spelen? Waar, hoe en op wat voor toestellen? 5) Hoe maken we meer en beter groen in de wijk? Waar kan dat? 6) Welke stijl of architectuur voor de woningbouw spreekt het meest aan? 7) Wat voor soort woning past bij de leeftijd en het huishouden van de bewoner(s)?
Open Dag
Tot slot meldt Tablis dat zij een ontwerp wil maken dat zo goed mogelijk past bij alle wensen, belangen, financiële mogelijkheden en gemeentelijke voorschriften. ,,Met de resultaten van het ontwerpfestival maakt een projectgroep van bewoners, ontwerpers, Tablis Wonen, gemeente en bouwers een eerste ontwerp. De klankbordgroep denkt mee. In april houden we een Open Dag over het ontwerp. Dan kunnen bewoners en omwonenden weer hun mening en ideeën geven. Daarna maken we het ontwerp af. Eind mei moet het klaar zijn.”
Sociaal Plan
De woningstichting schrijft ook dat huurders zaterdag vragen kunnen stellen over de afspraken uit het Sociaal Plan. Het programma duurt anderhalf uur en begint om 10.00, 13.00 en 15.00 uur.


Deel dit bericht met je vrienden!