Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
04mrt 2015

SLIEDRECHT - Genealogische Vereniging De Stamboom, vereniging voor familieonderzoek in Sliedrecht, Alblasserwaard en omgeving, houdt zaterdag 14 maart haar jaarlijkse algemene ledenvergadering. Vanaf 09.30 uur ontvangst met koffie/thee in de activiteitenruimte van De Reling (boven, derde deur links) waarna de vergadering om 10.00 uur begint en ongeveer een uur duurt. Vervolgens is er een pauze waarna de heer Van Maren vertelt over hand- en huismerken, de logo’s van het verleden.

,,Rond twaalf uur, half één is de lezing afgelopen en dan blijft onze eigen ruimte (boven, eerste deur links) nog tot een uur of vier geopend voor bezoekers. Normaal gesproken betalen niet-leden twee euro per bezoek (eerste keer gratis) en betaalt men voor koffie/thee een vergoeding van vijftig eurocent, maar op de dag van de jaarvergadering is alles gratis”, aldus bestuurslid Conny de Groot, die bekendheid wil geven aan waar de vereniging is gehuisvest en wat zij daar doet. Wie daar een indruk van wil krijgen is elke woensdagmiddag (van 13.30 tot 17.00 uur) en donderdagavond (van 19.00 tot 21.00 uur) welkom in De Reling aan de Industrieweg (naast het gemeentekantoor). ,,Net als elke eerste zaterdag van de maand van tien tot vier”, vertelt De Groot. ,,Aankomende zaterdag (7 maart, red.) zijn we dus ook geopend. Tegenwoordig valt dat samen met het Repair Café. Ik zou zeggen: als je toch moet wachten tot je spullen gerepareerd zijn, loop dan even naar boven en kijk wat er te vinden is over je familie.”
Genealogie
De Stamboom verricht sinds 1990 activiteiten op het gebied van genealogie. Deze activiteiten bestaan onder andere uit: 1) het verzamelen, bewerken en toegankelijk maken van gegevens die nuttig zijn voor familieonderzoek, 2) het beheren, ordenen, conserveren en toegankelijk maken van door haar verkregen collecties, 3) het transcriberen, of helpen hierbij, van oude documenten, 4) het publiceren van diverse door haar leden uitgezochte, bronnen, 5) het publiceren van genealogische gegevens, 5) het helpen en adviseren bij het onderzoeken en maken van een genealogie of familiekroniek, 6) het uitgeven van een kwartaalblad, dat voor leden gratis is. Kijk voor meer informatie op www.destamboomsliedrecht.nl.
Bron: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!