Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijwilligers gezocht voor het ondersteunen van cli' Rivas Waerthove Interieur
05mrt 2015

Vrijwilligers gezocht voor het ondersteunen van cli

SLIEDRECHT -  In het compleet vernieuwde verpleeghuis Waerthove is ook een aantal appartementen ingericht voor cliënten in de laatste levensfase. Zij kunnen 24 uur per dag rekenen op de zorg van speciaal geschoold personeel en ondersteuning van vrijwilligers. De komende tijd is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Zij krijgen een speciale training van Rivas Zorggroep om hen te begeleiden bij hun werkzaamheden.

,,Voor deze cliënten zijn vrijwilligers onmisbaar”, vertelt vrijwilligerscoördinator Janny van der Linden. ,,Ze staan de cliënten en hun familie bij. Dat kan zijn tijdens een persoonlijk gesprek, maar ook voor het organiseren en regelen van een activiteit.” Het hoeven niet altijd grote activiteiten te zijn. ,,Denk bijvoorbeeld aan samen naar muziek luisteren, lezen of samen een kop koffie drinken. Soms is er gewoon zijn al voldoende. De vrijwilliger is op deze manier een belangrijke en onmisbare toegevoegde waarde voor de cliënten en hun familie.”
Persoonlijke eigenschappen
,,We realiseren ons dat dergelijk vrijwilligerswerk veel vraagt”, zegt teamleider Wil de Zwarte. ,,Rivas vindt het belangrijk hen goed te begeleiden. Alle vrijwilligers die zich willen inzetten voor cliënten in de laatste levensfase krijgen een speciale training.” Er wordt, zo vertelt ze, gekeken naar bepaalde persoonlijke eigenschappen. ,,Het is bijvoorbeeld belangrijk dat vrijwilligers rustig zijn en voldoende afstand kunnen nemen van de cliënten en de familie.” Wie meer wil weten over vrijwilligerswerk in Waerthove en specifiek over vrijwilligerswerk voor cliënten in de laatste levensfase kan contact opnemen met Janny van der Linden via de Rivas Zorglijn (0900-8440). Mailen kan ook: j.van.der.linden@rivas.nl. Meer info is ook te vinden op www.werkenbijrivas.nl.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!