Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrijdagmorgen 6 maart huis aan huis textielinzameling voor Orange Babies'
05mrt 2015

Vrijdagmorgen 6 maart huis aan huis textielinzameling voor Orange Babies

SLIEDRECHT - ,,Vrijdag 6 maart huis aan huis textielinzameling voor Orange Babies in Sliedrecht. Doe mee en zet de speciale zak voor 09.00 uur langs de weg.”

Bovenstaande twitterde de gemeente. In Sliedrecht wordt textiel apart ingezameld via speciale ondergrondse en bovengrondse kledingcontainers, die op verschillende locaties in de gemeente staan. Vier maal per jaar zamelen liefdadigheidsorganisaties via huis-aan-huis acties kleding en schoenen in. De speciale inzamelzak verstrekt de liefdadigheidsinstelling. In dit geval dus Orange Babies,  een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet zij onder andere in de vorm van het bieden van voorlichting en medische hulp en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.
Er zijn dit jaar ook ophaalrondes van Stichting Kuren met Reuma (29 mei), Make-A-Wish (11 september) en het Ronald McDonald Kinderfonds (20 november).

Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!