Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Taptoe Sliedrecht op Bevrijdingsdag'
11mrt 2015

Taptoe Sliedrecht op Bevrijdingsdag

SLIEDRECHT - Wilhelmus’ Muziekkorpsen houdt in opdracht van het Comité 4 en 5 Mei Sliedrecht een Taptoe op dinsdag 5 mei. ,,Er wordt naarstig gezocht naar een goede locatie, maar de taptoe zal dit jaar zeker doorgaan”, zo laat de vereniging weten. ,,Twee jaar geleden heeft Wilhelmus uit zichzelf een taptoe gehouden. Dit bleek zo’n enorm succes (ruim achthonderd bezoekers) dat we ons hier weer volledig voor gaan inzetten.”

Wilhelmus zegt het belangrijk te vinden dat de jeugd extra wordt gestimuleerd. ,,Daarom gaan we vijf jeugdkorpsen uitnodigen om deel te nemen aan de taptoe. Jeugdkorpsen hebben het in Nederland moeilijk door de weinige optredens die er zijn. Vooral op taptoes worden ze zelden gevraagd. Natuurlijk zal ook ons eigen showkorps deelnemen alsmede Showkorps Jong Holland uit Zwijndrecht. De aanvang is 15.30 uur. De locatie volgt zo snel mogelijk.”
Als een meerderheid van de gemeenteraad dinsdag 24 maart instemt met het collegevoorstel om het Burgemeester Winklerplein aan te wijzen als evenemententerein lijkt het voor de hand te liggen dat de taptoe daar kan plaatsvinden.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!