Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Baggerfestival keert begin juli terug in woord en daad'
11mrt 2015

Baggerfestival keert begin juli terug in woord en daad

SLIEDRECHT - Er is het afgelopen jaar al het één en ander geschreven en gezegd over het Maritiem Zomerfestival dat de gemeente samen met het Sliedrechtse bedrijfsleven op poten wil zetten. Dit werd al snel omgedoopt in Baggerfestival 2.0. Die naam, enigszins besmet geraakt toen in 2011 naar buiten kwam dat een voormalig topambtenaar van de gemeente, die tevens vice-voorzitter was van het Baggerfestival, geld had verduisterd, wordt in ere hersteld, zo blijkt uit een actueel persbericht. De gemeente kondigt hierin aan dat het Baggerfestival 2015 wordt gehouden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli. De activiteiten en festiviteiten vinden plaats bij de haven en in het centrum van Sliedrecht.

De gemeente schrijft dat de afgelopen periode door onder andere het Baggermuseum, de gemeente Sliedrecht, Van den Herik, IHC Merwede, Krohne, Rabobank Merwestroom, Rotary Sliedrecht, de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen en de Vereniging van Waterbouwers achter de schermen hard is gewerkt om het Baggerfestival weer op de kaart te zetten. ,,Met als resultaat dat het jaarlijkse Baggerfestival na zeven jaar terugkeert in Sliedrecht”, aldus wethouder Hans Tanis. ,,Het wordt een nieuw feestelijk festival waarin de successen van het oude Baggerfestival een plaats krijgen. Een evenement dat past bij het karakter van ons dorp. Het wordt écht een festival voor en door Sliedrecht. Ik ben er trots op dat we nu al met zoveel betrokken dorpsgenoten bezig zijn het  feest tot een succes te maken.”
‘Divers aanbod’
Het Sliedrechtse bedrijfsleven en het onderwijs prestenteren op 3 en 4 juli de talrijke mogelijkheden van het werken en leren in de baggerindustrie, zo meldt de gemeente. ,,Het aanbod van evenementen tijdens het Baggerfestival is divers en aantrekkelijk voor jong en oud. Lokale bedrijven openen hun deuren, er zijn muzikale optredens, een braderie, activiteiten op en rond het water, rondleidingen en proeverijen. Ook krijgen de Sliedrechtse verenigingen en instellingen nadrukkelijk een plaats om zich aan het dorp te presenteren. Daarmee krijgt de samenleving een belangrijke plek in het festival.”
‘Allemaal dezelfde drive’
De gemeente laat tot slot weten dat de opgerichte Stichting Baggerfestival Sliedrecht begin mei het definitieve festivalprogramma wil presenteren. Jan Huijbers, de directeur van het Sliedrechtse waterbouwbedrijf Van den Herik, zit de stichting voor. Hij vertelt dat het programma momenteel wordt samengesteld door een groep vertegenwoordigers uit zowel het plaatselijke bedrijfsleven, de gemeente als verenigingen: ,,Het enthousiasme van alle partijen in de projectgroep is groot. We hebben allemaal dezelfde drive, namelijk: met elkaar een succesvol Baggerfestival neerzetten waarmee het dorp weer een mooi evenement rijker is.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!