Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actie Lions Clubs levert ook de Sliedrechtse Voedselbank honderden koffiepakken op' Actie voedselbank
11mrt 2015

Actie Lions Clubs levert ook de Sliedrechtse Voedselbank honderden koffiepakken op

SLIEDRECHT - ,Wie op Google het woord koffiepakken intypt, komt meteen berichten tegen over de inzamelingsactie die verschillende Lions Clubs in december hebben gehouden. ,,72 Lions Clubs uit heel Nederland hebben hieraan meegedaan. In totaal zijn er liefst 59 miljoen waardepunten ingezameld”, aldus Renée Hassink, die hier namens Lions Club Alblasserwaard  d’Egelantier een ‘schepje’ aan heeft bijgedragen voor de voedselbanken in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Bij het gebouw van de Sliedrechtse Voedselbank aan de Elzenhof, waar ze bestuurslid Frits van der Kooij de hand schudde, bedankte ze de inwoners van Sliedrecht die in december punten hebben ingeleverd.

De dozen bij Albert Heijn aan het Burgemeester Winklerplein en Dirk van den Broek op het Fazantplein zaten stampvol. ,,Met het tellen van de punten was ik wel even zoet, maar dat maakte niet uit. Dat heb ik met veel plezier gedaan”, aldus Hassink. ,,Ik vond het mooi om te zien dat de Kerstactie ook in deze regio een succes is geweest. Veel mensen knippen waardepunten uit, bewaren ze in een keukenlaatje, maar weten eigenlijk niet wat ze ermee moeten doen. Wij hebben daar dankbaar van geprofiteerd.” Beter gezegd de Voedselbank, die 776 pakken kreeg overhandigd. De meeste ‘Sliedrechtse’ punten waren ingezameld door Lions Club Alblasserwaard, die in Gorinchem en omstreken actief is. In totaal kwamen beide clubs voor hun geste aan Sliedrecht op 323.168 punten uit hetgeen 647 pakken opleverde. Douwe Egberts heeft daar nog een schepje bovenop gedaan.
De pakken worden niet direct aan de voedselpakketten toegevoegd. Hassink: ,,Ze worden gebruikt om klanten iets extra’s te kunnen geven. Bijvoorbeeld als iemand jarig is zodat ze mensen die op visite komen koffie en cake kunnen aanbieden.”
Renée Hassink van Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier schudde Frits van der Kooij, die als bestuurslid actief is voor de Sliedrechtse Voedselbank, afgelopen maandag de hand. Bovendien bedankte ze de inwoners vann Sliedrecht die in december waardepunten hebben ingeleverd.
Renée Hassink van Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier schudde Frits van der Kooij, die als bestuurslid actief is voor de Sliedrechtse Voedselbank, afgelopen maandag de hand. Bovendien bedankte ze de inwoners van Sliedrecht die in december waardepunten hebben ingeleverd. De dozen zaten stampvol.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!