Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Baggerfestival voor en door Sliedrecht vrijdag 3 en zaterdag 4 juli'
12mrt 2015

Baggerfestival voor en door Sliedrecht vrijdag 3 en zaterdag 4 juli

SLIEDRECHT -  Op vrijdag 3 t/m zaterdag 4 juli staan verleden, heden én toekomst van de baggerindustrie centraal tijdens het Baggerfestival 2015. Het Baggerfestival vindt plaats bij de haven en in het centrum van Sliedrecht.
 
De afgelopen periode is door onder andere het Baggermuseum, gemeente Sliedrecht, Van den Herik, IHC Merwede, Krohne, Rabobank Merwestroom, Rotary Sliedrecht, VSO en de Vereniging van Waterbouwers achter de schermen hard gewerkt om het Baggerfestival weer op de kaart te zetten. Met als resultaat: het jaarlijkse Baggerfestival is na zeven jaar op 3 en 4 juli terug in Sliedrecht.
 
Volgens wethouder Hans Tanis wordt het een nieuw feestelijk festival waarin de successen van het oude Baggerfestival hun plaats krijgen.“We krijgen een evenement dat past bij het karakter van ons dorp. Het wordt écht een festival voor en door Sliedrecht. Ik ben er trots op dat we nu al met zovele betrokken dorpsgenoten bezig zijn om het  feest tot een succes te maken.”
 
Sliedrecht presenteert zich
Tijdens het Baggerfestival presenteren het Sliedrechtse bedrijfsleven en het onderwijs de talrijke mogelijkheden van het werken en leren in de baggerindustrie. Het aanbod van evenementen tijdens het Baggerfestival is divers en aantrekkelijk voor jong en oud. Lokale bedrijven openen hun deuren, er zijn muzikale optredens, een braderie, activiteiten op en rond het water, rondleidingen en proeverijen. Ook krijgen de Sliedrechtse verenigingen en instellingen nadrukkelijk een plaats om zich aan het dorp te presenteren. Daarmee krijgt de Sliedrechtse samenleving een belangrijke plek in het festival.
 
Stichting Baggerfestival Sliedrecht gestart
Het festivalprogramma wordt momenteel samengesteld door een groep vertegenwoordigers uit zowel het Sliedrechtse bedrijfsleven, gemeente en verenigingen. Voorzitter van de Stichting Baggerfestival Sliedrecht is Van den Herik directeur Jan Huijbers: ”Het enthousiasme van alle partijen in de projectgroep is groot. Wij hebben allemaal dezelfde drive: met elkaar een succesvol Baggerfestival neerzetten waarmee het dorp weer een mooi evenement rijker is.”   
 
De Stichting Baggerfestival Sliedrecht wil begin mei het definitieve festivalprogramma presenteren aan de inwoners van Sliedrecht.

Zie ook:
12e Filmfestival in Nationaal Baggermuseum (ma, 2 mrt 2015)
11e Filmfestival op 24 januari 2015 in het Nationaal Baggermuseum. (vr, 23 jan 2015)
Zevende Filmfestival in het Nationaal Baggermuseum (ma, 30 jun 2014)
Baggermuseum ontvangt scheepsbel 'Sliedrecht 35' (wo, 6 nov 2013)
Nationaal Baggermuseum viert 40-jarig bestaan (ma, 17 jun 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!