Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgerbalie gemeente krijgt een ruime acht van inwoners'
12mrt 2015

Burgerbalie gemeente krijgt een ruime acht van inwoners

SLIEDRECHT - ,,Bezoekers van de balie Publiekszaken op het gemeentekantoor zijn tevreden over de dienstverlening. Ze geven het gemiddelde cijfer 8,1. Dit blijkt uit een enquête van het Onderzoekscentrum Drechtsteden onder 110 bezoekers van de balie die in oktober vorig jaar is afgenomen”, zo laat de gemeente weten in een acteel persbericht. ,,In 2011 werd de klanttevredenheid ook gepeild. Toen was het gemiddelde cijfer een 8,0.”

 ,,Uit de enquête blijkt dat bezoekers  in 2014 vooral tevreden waren over de wachttijd (8,9) en de deskundigheid van de medewerker (9,0). In grote lijnen zijn de scores vergelijkbaar of licht verbeterd ten opzichte van 2011. Bezoekers zijn vooral minder tevreden over de openingstijden. In 2011 werd dit beoordeeld met gemiddeld een 7,4, in 2014 met een 6,9. Dit heeft vermoedelijk te maken met het inkorten van de openingstijden in 2012.”
‘Pluim’
In het persbericht staat ook een reactie van wethouder Theo den Braanker, die dienstverlening in zijn portefeuille heeft. Hij zegt trots te zijn op het resultaat: ,,Ik vind het belangrijk dat Sliedrechters vriendelijk en deskundig worden geholpen als ze het gemeentekantoor bezoeken. Deze enquête laat zien dat we hierin slagen. Ik wil hiervoor een pluim geven aan de medewerkers van Publiekszaken. Eerder heeft de gemeenteraad uitgesproken dat de dienstverlening aan de balie minimaal het cijfer 7 moet krijgen. Aan die wens is ruimschoots voldaan, zo blijkt uit de enquête van het onderzoekscentrum. Waar blijkt dat we nog verder kunnen verbeteren zullen we dat zeker doen.”
DKCC
Het is de bedoeling dat de afdeling Publiekszaken over enige tijd opgaat in het Drechtstedelijk Klant Contact Centrum (DKCC) waarbij de balie in het gemeentekantoor van Sliedrecht ‘gewoon’ blijft bestaan. Hierover vinden nog gesprekken plaats met de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht. Wethouder Den Braanker: ,,Daarmee willen we de kwaliteit nog verder verbeteren en meer zekerheid inbouwen zodat onze burgers altijd kunnen rekenen op goede dienstverlening.”
Niet alle gemeenten in de Drechtsteden doen hieraan mee. Papendrecht en Zwijndrecht zijn afgehaakt. Als het aan de fracties van het CDA en de PvdA had gelegen was Sliedrecht ook op eigen wijze doorgegaan met het burgerloket. Van PRO Sliedrecht hoeft de gemeente niet af te haken, maar als deelname aan het vanuit Dordrecht geregisseerde klantcontactcentrum niet bevalt moet het wel mogelijk zijn om er uit te stappen. Dat was ook de compromis die afgelopen najaar werd gesloten. VVD en SGP-ChristenUnie staan er positief in.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!