Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Samen bomen planten op Boomfeestdag 2015'
13mrt 2015

Samen bomen planten op Boomfeestdag 2015

SLIEDRECHT - In het kader van de landelijke Boomfeestdag zal wethouder Hanny Visser op woensdag 18 maart samen met leerlingen uit de groepen 6 van de Anne de Vriesschool en de Roald Dahlschool bomen gaan planten in de natuurspeeltuin Prickwaert. Deze natuurspeeltuin is nog volop in ontwikkeling en is daarmee bij uitstek geschikt voor het planten van nieuwe bomen. Het thema van de 59e editie van de Boomfeestdag is ‘Bomen & Water’, dat aansluit bij de Waterschapsverkiezingen die op dezelfde dag worden gehouden.

Het gekozen thema is niet alleen vanwege de Waterschapsverkiezingen actueel. Water is ook voor de natuur de eerste levensbehoefte: zonder water is er geen leven. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat zij met haar wortels namelijk de grond vasthouden. Ook zorgen ze ervoor dat het overtollig hemelwater wordt opgenomen. Het planten van bomen komt dus ten goede aan een goede waterberging en waterbeheersing.
 
Na een korte presentatie op de scholen zullen de kinderen samen met wethouder Hanny Visser rond 10:00 uur de eerste bomen gaan planten.Deel dit bericht met je vrienden!