Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '' Travelsmaker staat op de rit
14mrt 2015

SLIEDRECHT - Gertjan van Ravenswaaij is een gepassioneerde jonge ondernemer. Begin 2014 begon hij met Paul van der Stel van het gelijknamige autobedrijf aan de Baanhoek aan een tweede avontuur (hij is ook eigenaar van het op de Nijverwaard gevestigde werving- en selectiebureau Werken met Passie) of beter gezegd een reis. Onderweg zijn veel mensen aan boord gestapt. Dit jaar stappen ze weer in. ,,Dat heeft ons zeer positief verrast. Travelsmaker heeft 1500 volgers op Facebook. Dertig procent van de mensen die vorig jaar bij ons een camper of een caravan heeft gehuurd, heeft al een boeking gedaan voor dit seizoen en ze hebben het doorverteld aan familie en vrienden. Paul en ik geloven in vaste klanten. Wat we allebei mooi vinden is een beleving creëren.”

Het woord beleving komt tijdens het interview verschillende keren terug. Onder andere als zijn compagnon binnenstapt. ,,Een camper verkopen is leuker dan een auto. Het is een andere beleving. Een auto is voor dagelijks gebruik. Met een camper ga je iets leuks doen, daar verheug je je op.” ,,Wij zeggen ook altijd als iemand een camper huurt en van het terrein rijdt: Relaxed, je vakantie is nu begonnen. Geen haast, geen paniek. Als er iets is, bel ons. We zijn 24/7 bereikbaar.” ,,Als het bijvoorbeeld niet lukt om de tolietunit eruit te krijgen, kan dat heel vervelend zijn”, vervolgt Van Ravenswaaij. ,,Ik ben daar een keer over gebeld op vrijdagavond en dat is geen enkel probleem. We leggen alles uit op het moment dat de camper wordt gehuurd en dat herhalen we graag. Wat voor ons belangrijk is, is dat mensen een fijne, onbezorgde vakantie beleven en dat ze met fantastische verhalen terugkomen. Een vriendengroep die in Rome is geweest, een gezin dat een rondreis heeft gemaakt in Scandinavië … ze hebben van alles meegemaakt en ze hadden hun huis gewoon bij zich. Een comfortabele camper met mooie, moderne spullen. Waar alles in zit. Tot aan een mooi flesje wijn in de koelkast. Dat bedoel ik met een beleving creëren. De uitzendbranche is mooi, maar ook heftig. Je bent constant gas aan het geven. Dat doe je in de reisbranche ook, maar wel in een iets lagere versnelling. Dat sprak me aan plus dat ik toe was aan een extra uitdaging. Om datgene te doen wat naar mijn beleving het leukst is van het ondernemersvak, namelijk: een eigen bedrijf opstarten. Samen met andere ondernemers want daar geloof ik heel erg in. Paul en ik hadden al een paar jaar hetzelfde idee in ons hoofd en hebben de krachten gebundeld.”
Zaterdag 28 maart
Travelsmaker staat op de rit. ,,Het concept heeft zich in het eerste jaar bewezen. Nu, na deze eerste rush, is het een kwestie van finetunen. Daarin schuilt een enorme uitdaging. Vanaf volgend jaar gaan we ons bijvoorbeeld echt focussen op campers.” Het seizoen 2015-2016 staat op het punt van beginnen. Net als een jaar geleden wordt op de laatste zaterdag van maart een Open Dag gehouden. De vooruitzichten zijn goed. ,,Vorig jaar was het voor de tijd van het jaar bizar mooi weer hetgeen een gunstige voorbode bleek te zijn want bijna het hele vakantieseizoen (van april tot oktober, red.) heeft het zonnetje geschenen. Alleen hartje zomer was het een paar weken minder waardoor misschien niet iedereen dat zo heeft ervaren. Voor ons maakt het op zich niet zoveel uit want mensen trekken erop uit. Het is vooral belangrijk dat het in Zuid-Europa en in de Scandinavische landen mooi weer is. Dat het zaterdag 28 maart weer een zonovergoten Open Dag wordt, hopen we uiteraard wel op. Dat brengt de bezoekers immers al in een vakantiestemming, al gaan we daar natuurlijk ook zelf voor zorgen door er een hele gezellige dag van te maken. Bezoekers kunnen klassieke auto’s bewonderen, er wordt paling gerookt en voor de kinderen is er een springkussen. We serveren een hapje en een drankje en houden leuke acties.”
Prijzen
Wat bezoekers met vakantieplannen het meest zal aanspreken, is dat ze de tien campers en vijf caravans van binnen en van buiten kunnen bekijken. Om alvast een beeld te krijgen, is het raadzaam naar www.travelsmaker.nl te surfen. Travelsmaker verhuurt campers voor twee tot zes personen. De prijs in het laagseizoen ligt tussen de 700 en maximaal 800 euro per week en in het hoogseizoen tussen de 1000 en 1100 euro. De hoofdbestuurder van de camper dient minimaal drie jaar in het bezit te zijn van rijbewijs B. De Open Dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats op de plek waar Travelsmaker zich ruim een jaar geleden heeft gevestigd en waar de campers en caravans staan uitgestald, namelijk: Baanhoek 161.
Gertjan van Ravenswaaij startte compagnon Paul van der Stel Travelsmaker op. ,,Het eerste jaar heeft ons zeer positief verrast. Dertig procent van de mensen die vorig jaar bij ons een camper of een caravan heeft gehuurd, heeft al een boeking gedaan voor dit seizoen."
Gertjan van Ravenswaaij startte begin 2014 samen met zijn compagnon Paul van der Stel Travelsmaker op. ,,Het eerste jaar heeft ons zeer positief verrast. Dertig procent van de mensen die vorig jaar bij ons een camper of een caravan heeft gehuurd, heeft al een boeking gedaan voor dit seizoen.”
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!