Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Knikkerkampioenschap en standwerkersconcours op het Winklerplein'
16mrt 2015

Knikkerkampioenschap en standwerkersconcours op het Winklerplein

SLIEDRECHT - De slotmanifestatie van ‘Sliedrecht 950 jaar’ op 2 mei, de lasershow, talentenjacht en taptoe op Bevrijdingsdag en het teruggekeerde Baggerfestival op 3 en 4 juli … de afgelopen weken zijn in de plaatselijke en regionale media verschillende lokale evenementen aangekondigd. Wie bovenstaande activiteiten en festiviteiten in zijn agenda heeft genoteerd, kan ook zaterdag 18 april omcirkelen. Op het Burgemeester Winklerplein wordt dan een voorronde van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren gehouden en een standwerkersconcours waar twaalf professionele standwerkers uit de Alblasserwaard aan deelnemen.

De standwerkers worden beoordeeld door vakkundige juryleden. Ook het winkelend publiek kan een stem uitbrengen. De standwerkers zijn te vinden tussen de kramen die de winkeliers voor hun zaak hebben uitgestald. Vergelijkbaar met de Middeleeuwse markt die begin oktober werd gehouden. Op de speelplaats schuin tegenover Albert Heijn strijden maximaal tweehonderd kinderen van zeven tot twaalf jaar om het knikkerkampioenschap. De winkeliersvereniging heeft dit jeugdevenement op poten gezet met initiatiefnemer Cas Besamusca van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS), die de plaatselijke basisscholen bezoekt om de leerlingen enthousiast te maken om hieraan deel te nemen. Er zijn verschillende winnaars. Zij plaatsen zich voor de finale die zaterdag 20 juni wordt gehouden in Dierenpark Amersfoort. Ook in de gemeenten Voorst, Oosterhout, Stede Broec, Amersfoort, Haren, Tholen en Hoorn vinden de komende maanden voorrondes plaats. Wie hiervan een indruk wil krijgen, kan een kijkje nemen op www.nkknikkeren.nl. De activiteiten op het Burgemeester Winklerplein duren van 11.00 tot 17.00 uur.
Begin april zal op Sliedrecht Vandaag.nl een uitgebreid artikel verschijnen over wat er allemaal op poten wordt gezet op zaterdag 18 april

Bron:Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!