Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Veel tips en idee'
18mrt 2015

Veel tips en idee

SLIEDRECHT - Maandagavond konden omwonenden hun mening laten horen over de toekomst van het gebouw van de voormalige Groen van Prinstererschool. De gemeente wil hiermee al in een heel vroeg stadium de mening van omwonenden bij het plan betrekken. De avond leverde veel tips, ideeën en aandachtspunten op. Er waren ruim twintig belangstellenden.

Wethouder Len van Rekom was aanwezig om met de aanwezigen in gesprek te gaan. Hij gaf aan dat alle opties nog open liggen en dat zowel verbouwen als slopen en nieuwbouw nog mogelijk zijn. Het is de bedoeling dat het gebouw in de tussentijd tijdelijk wordt gebruikt om verpaupering te voorkomen. Hiervoor hebben zich al enkele partijen gemeld.

De omwonenden hebben in een brainstormsessie belangrijke aandachtspunten benoemd. Ook hebben de aanwezigen veel tips en ideeën op papier gezet. Onder andere de bouw van appartementen of zorgwoningen en het aanleggen van groen en een speelplaats werden genoemd. De opbrengst van de avond wordt gebruikt bij het opstellen van de stedenbouwkundige randvoorwaarden. Hierin staan zaken beschreven zoals de gewenste grootte, uitstraling en kwaliteit. Dit najaar stelt de gemeenteraad deze stedenbouwkundige randvoorwaarden vast.
 
Omwonenden kunnen de komende periode nog steeds hun mening laten horen door contact op te nemen met René Lipman van de gemeente Sliedrecht. Dit kan door een e-mail te sturen naar r.lipman@sliedrecht.nl of te bellen naar 0184 – 49 5961.Deel dit bericht met je vrienden!