Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente gaat groene container wekelijks legen'
20mrt 2015

Gemeente gaat groene container wekelijks legen

SLIEDRECHT - De Gemeente Sliedrecht gaat in de maanden april, mei, juni, september en oktober de groene container met groente-, fruit- en tuinafval wekelijks legen. Nu is dat nog om de week. Het is gebleken dat in deze maanden de groene container snel vol raakt. In de week van 30 maart tot en met 2 april zal voor het eerst zowel de groene als de grijze container worden geleegd. Als extraatje laat de gemeente in deze week alle aangeboden groene en grijze containers schoonmaken.

Om gebruik te kunnen maken van deze eenmalige gratis schoonmaakbeurt is het belangrijk dat beide containers op de inzameldag vóór 07:30 uur op de daarvoor bestemde plaats worden neergezet. Pas nadat de containers door een speciaal bedrijf zijn schoongemaakt kunnen ze worden teruggezet op het eigen perceel.

Geen verandering grijze container
Wat betreft de grijze container verandert er niets; deze wordt nog steeds om de week geleegd. De grijze container is bedoeld voor lege verpakkingen van plastic, blik en drankenkartons. Chipszakken, etensresten, papier, piepschuim en de inhoud van (zuivel)pakken mogen niet in deze grijze container. Etensresten horen in de groene container voor groente-, fruit- en tuinafval.
 
Grotere of extra container
Als inwoners behoefte hebben aan een extra container of een grotere groene container, dan kunnen ze bellen naar het milieupark op 0184-495937 of een e-mail sturen naar gemeente@sliedrecht.nl. De container wordt dan gratis afgeleverd.Deel dit bericht met je vrienden!