Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Actiemaand Roparun-team 293 Steamwork met sponsorloop en Dance for Health in Sliedrecht'
24mrt 2015

Actiemaand Roparun-team 293 Steamwork met sponsorloop en Dance for Health in Sliedrecht

SLIEDRECHT - ‘Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.’ Dat is ook dit jaar het motto van de Roparun. Over exact zestig dagen, in het Pinksterweekend, start de bekende non-stop estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam.  Eén van de 325 teams die aan de start staat en wil finishen op de Coolsingel is Team 293 Steamwork, dat al drie keer op succesvolle wijze heeft deelgenomen aan de Roparun. Veel teamleden komen uit Sliedrecht en/of werken in het baggerdorp. Naast de sportieve uitdaging gaat het vooral om zoveel mogelijk geld inzamelen voor mensen met kanker. In 2012, 2013 en 2014 kwam Steamwork boven de 25.000 euro uit. De teller voor 2015 staat op bijna 7.000 euro. Het is de bedoeling dat daar deze maand ruim 20.000 euro bij komt. Onder meer door een sponsorloop bij het Griendencollege en een benefietavond in Club Havana.

De sponsorloop vindt plaats op woensdag 1 april. Ruim tweehonderd leerlingen van de middelbare school aan de Kamerlingh Onneslaan doen hieraan mee. Op vrijdag 17 april volgt een tweede sponsorloop in Hardinxveld-Giessendam waar ruim 650 leerlingen van de Calvijnschool en het Willem de Zwijger College aan deelnemen. ,,De doelstelling van beide sponsorlopen is om ongeveer 15.000 euro op te halen”, aldus teamcaptain Hans Emmen. Steamwork haalt nog meer uit de kast. Zaterdag 25 april wordt Dance for Health gehouden in Club Havana aan de Stationsweg (zie onderstaande poster). Emmen: ,,Van drie uur ‘s middags tot half drie ‘s nachts maken in totaal negen DJ’s en zes bands er een supergaaf feest van met muziek vanaf de jaren zeventig tot nu.” Hiermee wordt de actiemaand afgesloten, die feitelijk aankomende zaterdag al begint.  Op 28 maart wordt in Gouda in samenwerking met CrossFit Gouda een roeimarathon gehouden. ,,Er zijn nog drie plaatsen over. Wie mee wil doen, kan zich inschrijven op www.crossfit-gouda.nl. Een team bestaat uit twee deelnemers. De minimale inleg per team is vijftig euro, er wordt geroeid op Concept 2 roeiers. De marathon start om twaalf uur en duurt de hele middag.”
Klik de twee artikelen onder ‘Gerelateerde berichten’ aan om een impressie te krijgen van de deelname van Steamwork aan de Roparun in 2014.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!