Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
30mrt 2015

SLIEDRECHT - PCOB Sliedrecht hield onlangs haar maandelijkse ledenmiddag in de Maranathakerk aan de Lijsterweg. Na het welkomstwoord en de Schriftlezing was er met het oog op Pasen een meditatief moment. Daarna begon het programma, getiteld: De Verkleedkist. Onder leiding van mevrouw M.P. Vermeer-Bos en met medewerking van mevrouw Kruithof aan de piano werden verschillende jurken geshowd en beschilderd met voorstellingen die een spreekwoord uitbeelden. De jurken met bijpassende hoeden werden geshowd door Clara Veth, Henny de Ruijter en Arie Sprong. Van alle kanten hoorde laatstgenoemde: Je bent je beroep misgelopen. De leden moesten raden wat de spreekwoorden waren. Na de pauze werden capes geshowd door Liesbeth Sterkenburg, Clara Veth, Arie Sprong en Henny de Ruijter. Daarop stonden liedjes afgebeeld. Als het lied werd geraden kon iedereen onder pianobegeleiding het lied meezingen.

Aan het einde van deze middag vol vrolijkheid sprak Jenny Houwen een dankgebed uit waarin zij ook bad voor de nabestaanden van de mensen die bij het vliegtuigongeluk in de Franse Alpen zijn omgekomen. Na het dankgebed werd nog een lied gezongen en wenste ze iedereen een behouden thuiskomst. Er waren 72 leden aanwezig.
Hieronder is een sfeerimpressie te zien. De volgende PCOB-bijeenkomst op dinsdagmiddag 28 april staat in het teken van het onderwijs vroeger en nu. Op dinsdag 19 mei wordt een film getoond over Sliedrecht in oorlogstijd en vertelt Anja van der Starre over de Merwedegijzelaars.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!