Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Tanis op bezoek bij Hoogendijkgroep en Bouwbedrijf Bijkerk'
01apr 2015

Wethouder Tanis op bezoek bij Hoogendijkgroep en Bouwbedrijf Bijkerk

SLIEDRECHT - In het kader van zijn tweewekelijkse bedrijfsbezoeken ging wethouder Hans Tanis de afgelopen weken op bezoek bij Hoogendijkgroep en Bouwbedrijf Bijkerk. De nieuwe Sliedrechtse bedrijfscontactfunctionaris (BCF) Margriet Luth vergezelde hem tijdens deze bezoeken.

Hoogendijkgroep
Wethouder Hans Tanis en Margriet Luth werden ontvangen door de directieleden van Hoogendijkgroep, te weten de twee broers Hoogendijk en de heer Van Ravenswaaij. Onder het genot van een kop koffie werd uitgebreid stilgestaan bij het reilen en zeilen van het bedrijf. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door de fabriek.

Hoogendijkgroep is een familiebedrijf dat breed georiënteerd is in scheepsmotorenreparatie, het onderhoud en het reviseren ervan. Het begon allemaal in 1913 met overgrootvader Hoogendijk die als scheepssmederij aan de slag was gegaan. Inmiddels staat de derde generatie in het bedrijf. Twee broers Hoogendijk namen in 1991 het roer over.

Tezamen met de heer Van Ravenswaaij vormen zij de directie. Het bedrijf heeft zich tot nu toe goed staande weten te houden in deze economisch moeilijke tijden. Daarbij is het van belang vooruit te denken en kansen te grijpen. Door brandstofverbruik van de scheepsmotoren te verminderen en watervervuiling tegen te gaan, anticipeert het bedrijf op het huidige milieubeleid.

Het bedrijf probeert ook zoveel mogelijk duurzaam te zijn. Onder andere door motoronderdelen ultrasoon te reinigen in een vloeistofbad. Dat gebeurt ’s nachts. Daardoor beperk je energiekosten en is het werk sneller klaar. Hoogendijkgroep blijft anticiperen op nieuwe ontwikkelingen binnen de branche om zo voor binnen en buitenland een serieuze partij te zijn en te blijven.

Bouwbedrijf Bijkerk
Directeur Aart Bijkerk ontving wethouder Hans Tanis en Margriet Luth in het pand van Bouwbedrijf Bijkerk op industrieterrein Nijverwaard. Tijdens het bezoek werd uitgebreid gesproken over het zijn van aannemer in deze mindere economische tijden. Verschillende bouwprojecten passeerden de revue. Na het gesprek werd een foto gemaakt voor het bedrijf.

Familiebouwbedrijf Bijkerk is een middelgroot bouwbedrijf dat gerund wordt door drie broers. Sinds 1977 timmert het aan de weg. Allereerst werkte men veelal voor particulieren.

Inmiddels is er een zeer divers klantenpakket met soms zeer grote opdrachten. De drie aandachtsgebieden zijn bouw, onderhoud & renovatie en projectontwikkeling.

Het bedrijf is perfect gesitueerd op bedrijventerrein Nijverwaard tussen de A15 en de Betuwelijn. Bijkerk levert zeer divers werk, van het bouwen van een loods op een bedrijventerrein tot het bouwen van één enkel huis, van een sportaccommodatie tot de renovatie van oude huisjes.

Alles gericht op optimalisatie in het bouwproces om zo min mogelijk kostbare tijd te verliezen. Bijkerk gaat voor die uitdaging en betrekt er graag plaatselijke ondernemingen bij, om zo met elkaar te bouwen in en voor de regio.

Wilt u dat de wethouder een keer bij u langskomt? Stuur dan een email: j.tanis@sliedrecht.nl

Zie ook:
Wethouder Hans Tanis brengt bedrijfsbezoek aan Pellikaan Verpakkingen (vr, 20 feb 2015)
Wethouder Hans Tanis op bezoek bij Danser Group (ma, 26 jan 2015)
Wethouder Hans Tanis van economische zaken bezocht gisteren Baars BV en Loods5 (vr, 21 nov 2014)
Wethouder Hans Tanis: "Inbreng bewoners hoog, lokale woonlasten laag" (vr, 28 feb 2014)
Wethouder Tanis reikt taart uit aan Basisschool 'De Wilgen' (wo, 5 feb 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!