Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Volop zwerfafval ingezameld tijdens De Week van Sliedrecht Schoon' Leerlingen groep 5 Prins Willem Alexanderschool met cheque
01apr 2015

Volop zwerfafval ingezameld tijdens De Week van Sliedrecht Schoon

SLIEDRECHT - Er is weer enorm veel zwerfafval verwijderd tijdens De Week van Sliedrecht Schoon. Van 23 tot 27 maart gingen de groepen 5 van basisscholen in Sliedrecht en cliënten van de Merwebolder aan de slag met het inzamelen van zwerfafval in hun buurt.

Uiteindelijk hebben de leerlingen van groep 5 van de Prins Willem Alexanderschool aan de Valkweg het meeste zwerfafval ingezameld. Wethouder Hanny Visser heeft een onverwachts bezoek gebracht aan de leerlingen om hen te bedanken en een cheque te overhandigen voor een set afvalbakken, zodat op school het afval goed gescheiden kan worden.

Daarnaast kregen de meeste groepen 5 van de basisscholen voorafgaande aan het zwerfafvalprikken een les over zwerfafval, waarbij aandacht is geschonken aan vragen zoals: Wat is zwerfafval? Waarom is het goed om zwerfafval op te ruimen? Wat kun je zelf doen om zwerfafval te voorkomen?

De gemeente bedankt alle 300 leerlingen, leerkrachten, vaders, moeders, begeleiders en cliënten van de Merwebolder hartelijk voor hun inzet!

Uit het zwerfafval werden soms de PET-flesjes apart gehouden voor het project ‘Plastic Madonna’. De Plastic Madonna is een beeld van circa twaalf meter lang dat de wereld gaat zien in 2016 tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dit beeld wordt gemaakt van gerecycled plastic zwerfafval.Deel dit bericht met je vrienden!