Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lagere energierekening en een beter milieu? Ga voor de duurzaamheidslening'
01apr 2015

Lagere energierekening en een beter milieu? Ga voor de duurzaamheidslening

SLIEDRECHT - Overweegt u om zonnepanelen op uw huis te plaatsen, uw huis te voorzien van dubbel glas of spouwmuurisolatie toe te passen? Of heeft u andere ideeën om uw energierekening te doen dalen en het milieu te sparen? Dan is de duurzaamheidslening misschien wel iets voor u. Met de duurzaamheidslening kunt u tegen een gunstig rentetarief geld lenen om te investeren in energiebesparingsmaatregelen en vormen van duurzame energie.

Begin 2015 ontving iedere huiseigenaar een brief van de overheid met daarin het energielabel van de woning. Oudere huizen hebben over het algemeen een laag label (vaak C of D), omdat deze minder energiezuinig zijn. Maar het is mogelijk om dit label te verbeteren. Hierdoor wordt uw huis niet alleen beter verkoopbaar, maar vooral ook zuiniger én warmer!

Wat kan ik allemaal doen met de duurzaamheidslening?
Er zijn vele manieren om uw huis comfortabeler te maken. We noemden al dubbel glas en spouwmuurisolatie, maar ook het isoleren van uw dak en vloer zorgen ervoor dat uw huis lekker warm wordt en blijft. Daarnaast kunnen ook zonnepanelen en zonneboilers met een duurzaamheidslening worden geplaatst.

Wat kost het mij?
Het (laten) aanbrengen van bovenstaande zaken is niet goedkoop, maar uiteindelijk verdient u de investering weer terug. Om u te ondersteunen bij die eenmalige investering heeft de gemeente Sliedrecht de duurzaamheidslening in het leven geroepen. Tegen een rente van 1,5% á 2% kunt u geld lenen om uw huis energiezuiniger te maken. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag lost u de lening in een aantal jaren af.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van de duurzaamheidslening? Lees dan hier verder! Voor vragen kunt u contact opnemen met Ineke Verkerk van de gemeente Sliedrecht, via i.verkerk@sliedrecht.nl of (0184) 495 962.Deel dit bericht met je vrienden!