Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Baggerfestival Sliedrecht werkt aan '
02apr 2015

Stichting Baggerfestival Sliedrecht werkt aan

SLIEDRECHT - De gemeente maakte drie weken geleden bekend dat het Baggerfestival begin juli na zeven jaar terugkeert in Sliedrecht.  In woord en daad (zie ‘Gerelateerde berichten’). In de slotalinea stond vermeld dat de opgerichte Stichting Baggerfestival Sliedrecht begin mei het definitieve festivalprogramma wil presenteren. ,,Voor het einde van april is de website www.baggerfestival.nl in de lucht. Op deze site komt alle informatie te staan over de diverse programmaonderdelen, artiesten, parkeren, eten & drinken en deelname aan het Baggerfestival. Nog even geduld dus”, aldus de stichting, die middels een vandaag verstuurd persbericht laat weten dat er op dit moment hard wordt gewerkt om een aantrekkelijk programma samen te stellen. Met het tweedaagse festival, dat wordt gehouden op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli, wordt de baggerindustrie en de waterbouw op de kaart gezet.

,,Het Baggerfestival is in eerste instantie bedoeld voor de inwoners van Sliedrecht, de Alblasserwaard en de Drechtsteden”, meldt de stichting. ,,Maar het festival biedt ook mogelijkheden voor het bedrijfsleven om zich prominent te laten zien en hun relaties uit te nodigen. Naast het traditionele programma, zoals de braderie, het poppodium en diverse sportevenementen, zijn er activiteiten die vooral zijn gericht op het kennismaken met techniek, werkgelegenheid en onderwijs.”
‘Herkenbaar vignet’
Daarnaast is te lezen dat het Baggerfestival steeds zichtbaarder wordt in Sliedrecht. De stichting doelt hiermee op het logo dat is ontworpen. ,,Een herkenbaar vignet waarop een moderne sleephopperzuiger is afgebeeld die aan het rainbowen is. Een sleephopperzuiger is een schip dat door grote, sterke pompen en motoren zand, klei, slib en zelfs grind van de waterbodem kan zuigen. Een sleephopperzuiger slaat in de regel het opgezogen materiaal op in haar eigen beun (hopper), die op verschillende manieren kan worden geleegd. Eén daarvan is het indrukwekkende rainbowen. De lading wordt over de boeg met een enorme boog op de gewenste plaats gespoten.”


Deel dit bericht met je vrienden!