Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
03apr 2015

SLIEDRECHT -De Sliedrechtse stichting Dromen Zonder Beperking bestaat vandaag precies één jaar. Aan de officiële oprichting op 3 april 2014, toen de bestuursleden een bezoek aan de notaris brachten, ging een lang traject vooraf. Om zijn initiatief, die hij met veel mensen vorm heeft gegeven, onder de aandacht te brengen en daarmee vrijwilligers te werven, deed Peter de Borst zijn verhaal in diverse media.

‘Stichting Dromen Zonder Beperking wil beslagen ten ijs komen’ kopte deze website, die toen ook nog maar net in de lucht was, op 24 februari 2014. Met daarboven als werkelijke titel: ‘Wat Johnny de Mol deed, maar dan lokaal.’ De Borst legde tijdens het interview uit dat hij het idee al jaren in gedachten had en de tijd rijp achtte toen het programma SynDROOM op de buis verscheen. ,,Johnny de Mol (de presentator van het populaire tv-programma, red.) heeft in feite de weg geplaveid. Wat hij deed, sloeg enorm aan. Ik wilde dat ook, maar dan lokaal. Omdat het zo’n succes was, wist ik dat ik nu actie moest ondernemen.”
Diezelfde Johnny de Mol bracht vanmorgen zijn felicitaties over middels een filmpje op de Facebookpagina van DZB. ,,Wat mooi dat jullie dit werk doen”, zegt de tv-persoonlijkheid. ,,Ik kan het beamen. Het is het aller-, allerleukste om te doen, om je in te zetten voor deze bijzondere groep mensen. Ga ermee door want het is één van de mooiste dingen om te doen.”
De stichting heeft inmiddels met behulp van een groot aantal sponsoren een handvol droomwensen verwezenlijkt. Kijk onder ‘Gerelateerde berichten’ om een indruk te krijgen. De laatste droom die werkelijkheid is geworden, is nog heel vers. Gisteren namen vrijwilligers Annie, een oudere vrouw, mee naar het Luxortheater in Rotterdam waar ze tot haar verrassing haar idool Frans Bauer ontmoette en de generale repetitie alsmede het concert mocht bijwonen.
Bovenstaande foto is door Dromen Zonder Beperking op Twitter geplaatst. De stichting maakt zeer actief gebruik van Social Media om mensen op de hoogte te brengen van het verloop van de droomuitvoeringen en hoe deze in de steigers worden gezet. DZB krijgt ook regelmatig een gift.
Bron: Erik de Bruin.


Deel dit bericht met je vrienden!