Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente Sliedrecht doet actief mee aan de Nationale Sportweek'
07apr 2015

Gemeente Sliedrecht doet actief mee aan de Nationale Sportweek

SLIEDRECHT - Sport en bewegen centraal tijdens Nationale Sportweek 2015. Dit jaar doet de gemeente Sliedrecht actief mee aan de Nationale Sportweek. Van 18 tot en met 25 april vinden in het dorp verschillende sportieve activiteiten plaats bij sportverenigingen, scholen en andere aanbieders van sport en bewegen. Deze activiteiten zijn voor jong en oud. De gemeente en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) hebben de handen ineengeslagen om een mooi programma neer te zetten. Wethouder Hanny Visser (Sport) zal de opening van de Nationale Sportweek verrichten.

Op zaterdag 18 april vindt de aftrap plaats op het Burgemeester Winklerplein met een spectaculaire openingsdag vol sport en entertainment. Voor de jongste jeugd van 6 tot 12 jaar wordt dan een voorronde van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren gehouden. De beste zestien deelnemers mogen door naar de grote landelijke finale in Dierenpark Amersfoort. Ook is er op het plein een standwerkerconcours waar twaalf professionele standwerkers aan deelnemen. Dit is een officiële voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Standwerken. Kijk voor meer informatie op www.standwerker.nl.

Beweegtour
In de week die volgt zal SOJS een beweegtour houden door Sliedrecht. Op de dinsdag, woensdag en donderdag is SOJS in verschillende wijken te vinden met leuke uitdagende activiteiten als het Sliedrechts Stoeprand Toernooi, het Sportplein en een voetbaltoernooi. Maar ook sportverenigingen, bedrijven, scholen zijn uitgenodigd om actief mee te doen aan de Nationale Sportweek. Zo zal Stichting Welzijn Sliedrecht verschillende activiteiten voor senioren organiseren, zoals yoga, koersbal en beweeg je fit! Op 24 april zullen de meeste Sliedrechtse basisscholen meedoen aan de Koningsspelen.

Leuk, gezond en gezellig
Wethouder Hanny Visser is trots op het feit dat Sliedrecht meedoet aan de Nationale Sportweek: “Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. Dat kan bij de vele sportverenigingen die we in ons dorp hebben, maar er zijn ook genoeg plekken om op eigen gelegenheid met elkaar te sporten en bewegen.”

Meer informatie over het programma van de Nationale Sportweek 2015 in Sliedrecht vindt u binnenkort op www.sliedrecht.nl en www.sojs.nl.Deel dit bericht met je vrienden!