Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente lanceert '
07apr 2015

Gemeente lanceert

SLIEDRECHT - Welke inwoner van Sliedrecht scheidt als beste zijn of haar afval? Deze vraag staat centraal in de ‘Recyclerace’ die de gemeente lanceert met ingang van april. Bewoners kunnen hiermee leuke prijzen winnen en de gemeente krijgt meer inzicht in de samenstelling van het restafval.
Bij de verzamelcontainer wordt elke maand aan bewoners gevraagd hun restafval af te staan. Dit afval van ongeveer 25 huishoudens wordt vervolgens gesorteerd en geanalyseerd op het milieupark.
 
Prijzen
De uitkomsten worden elke maand bekendgemaakt. Bewoners die meedoen krijgen een aardigheidje en voor de beste deelnemers aan de recyclerace zijn er maandelijks leuke, gepaste prijzen. Bovendien krijgt de winnaar van het totaalklassement over 2015 aan het einde van dit jaar zijn of haar betaalde afvalstoffenheffing terug.
 
Bewust maken
Met de recyclerace wil de gemeente de inwoners verder bewust maken van het belang om afval te scheiden. Ons huishoudelijk restafval bestaat bijna geheel uit materiaal dat heel goed hergebruikt kan worden. Op dit moment wordt net iets meer dan de helft van het afval gescheiden voor hergebruik. Dat betekent dat ook een groot deel van het afval wordt verbrand als restafval, terwijl hier nog waardevolle grondstoffen in zitten.Deel dit bericht met je vrienden!