Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Openingsactiviteiten bij Rivas Leef&-gezondheidswinkel'
07apr 2015

Openingsactiviteiten bij Rivas Leef&-gezondheidswinkel

SLIEDRECHT - Rivas Zorggroep heeft op 30 maart jl. een Rivas Leef&-gezondheidswinkel geopend in Sliedrecht. Bij de winkel in de centrale hal van verpleeghuis Waerthove vinden bezoekers een assortiment van zorghulpmiddelen en (gezondheids)producten. Rivas viert de opening gedurende de maand april met diverse activiteiten, waaronder inloopspreekuren, vatenscans en gezondheidschecks.

Waerthove en Rivas Leef&
Rivas Leef& heeft haar deuren geopend in het ‘nieuwe’ Waerthove. Daarmee breidt Rivas de zorg voor de inwoners in de regio Sliedrecht verder uit. Inwoners kunnen hier nu namelijk ook terecht voor het lenen, huren en kopen van zorghulpmiddelen. Bezoekers van de winkel krijgen daarbij een persoonlijk en deskundig advies. De opening van de winkel is één van de laatste onderdelen van de renovatie en nieuwbouw van Waerthove. Voor de bewoners met dementie zijn nieuwe groepswoningen gebouwd en de bewoners met een lichamelijke beperking wonen zo zelfstandig mogelijk in een van de appartementen. Verder is het hoofdgebouw volledig gerestaureerd en kreeg ook het restaurant een compleet nieuwe uitstraling.

Openingsactiviteiten
In de maand april staat de Rivas Leef&-winkel in het teken van de opening. Tijdens diverse activiteiten en door (kortings)acties kunnen mensen kennismaken met de zorg en diensten van Rivas.

Woensdag 15 april: inloopspreekuur ergotherapie aan huis
Ergotherapeut Ronald de Jong adviseert mensen die zelfstandig willen blijven wonen, maar moeite hebben met bepaalde dagelijkse handelingen. Veel mensen zijn gebaat bij bijvoorbeeld oefeningen, aanpassingen in huis en hulpmiddelen. Wie concrete vragen heeft of wie meer wil weten over ergotherapie aan huis kan op woensdag 15 april vrijblijvend binnenlopen bij de Rivas Leef&-gezondheidswinkel. Ronald beantwoordt hier tussen 16.00 en 17.00 uur alle vragen.

Vrijdag 17 april: inloopspreekuur thuiszorg
Hoe regel ik thuiszorg, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname? Of wat is er thuis allemaal mogelijkheid op het gebied van zorg, services en zorghulpmiddelen? En hoe zit het eigenlijk met de kosten van thuiszorg? Mensen die hier vragen over hebben of meer willen weten over thuiszorg, kunnen hier op vrijdag 17 april van 13.00 tot 16.00 uur vrijblijvend voor binnenlopen tijdens het inloopspreekuur. Zorgverleners en medewerkers van het consultatiebureau voor senioren José Muller en Karin van Meggelen zitten klaar om alle vragen te beantwoorden en indien nodig direct de zorg te regelen.

Maandag 20 april: vatencheckscan
Zware, vermoeide of rusteloze benen? Een slechte doorbloeding kan één van de oorzaken zijn. Wegens de reeds volgeboekte check op dinsdag 7 april a.s. vindt op maandag 20 april van 9.00 tot 13.00 uur een extra gratis vatencheckscan plaats. Professionals van Livit Orthopedie controleren in slechts enkele minuten de doorbloeding in de benen. Deelnemers krijgen direct de uitslag mee, met een gericht advies van de professional. Voor het maken van een afspraak: Livit Orthopedie via (088) 245 20 00.

Woensdag 22 april: verkoopmiddag ‘aangepaste’ kleding 4Care
Onopvallend ingenaaide ritsen, verborgen knopen en magneetknopen. Een paar slimmigheden die de aangepaste kleding van 4Care kenmerken. Op woensdag 22 april vindt er in de Rivas Leef&-gezondheidswinkel een verkoopmiddag van 4Care plaats. Bezoekers kunnen van 13.00 tot 16.00 uur binnenlopen om een groot deel van de collectie heren-, dames- en kinderkleding te bekijken, passen, kopen en/of bestellen. Rivas-pashouders krijgen 10% korting op hun aankopen.
 
Donderdag 23 april: gratis gezondheidscheck
De gratis gezondheidscheck bestaat uit een meting met behulp van de VGZ-fitnesszuil, een vingerprik en een gezondheidsadvies. Daardoor krijgt de deelnemer inzicht in onder andere zijn bloeddruk, vetpercentage, Body Mass Index (BMI) en cholesterol. Op basis daarvan geeft de leefstijlcoach van Rivas een gezondheidsadvies. Geïnteresseerden melden zich aan via www.rivas.nl/gezondheidscheck. Er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Na aanmelding neemt een Rivas-medewerker contact op voor het maken van een afspraak.

Hele maand april: gratis attentie voor Rivas-pashouders
Rivas-pashouders ontvangen op vertoon van hun Voordeelpas in de winkel in Sliedrecht een attentie.

Meer informatie
De Rivas Leef&-gezondheidswinkel in verpleeghuis Waerthove aan de Kerkbuurt 200 in Sliedrecht is geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Een groot gedeelte van de producten is ook te koop via de webwinkel op www.rivasgezondheidswinkel.nl.Deel dit bericht met je vrienden!