Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''
09apr 2015

SLIEDRECHT - ,,Het terugdringen van jeugdoverlast is voor het college één van de speerpunten op het gebied van veiligheid.” Aldus gemeentevoorlichter Rico den Boer, die hiermee reageert op het bericht dat vrijdag 3 april op Sliedrecht Vandaag.nl is gepubliceerd dat het aantal meldingen van jeugdoverlast in Sliedrecht stabiliseert. In ruim 230 Nederlandse gemeenten is de overlast door jongeren gestegen, zo blijkt uit cijfers van LocalFocus die een week geleden door NU.nl in beeld zijn gebracht.

Den Boer laat weten dat hiervoor vorig jaar in het Integraal Veiligheidsplan (IVP) dat door de gemeenteraad is vastgesteld een concrete doelstelling is bepaald. ,,In 2018 moet er sprake zijn van twintig procent minder meldingen van jeugdoverlast ten opzichte van 2012. In dat jaar waren er 218 meldingen, in 2013 daalde dit naar 185 meldingen en in 2014 waren er 184 meldingen. Dat betekent dat we op koers liggen voor de doelstelling van 175 meldingen in 2018.”

,,Sliedrecht gaat tegen het landelijk gemiddelde/de stijgende trend in”, vervolgt Den Boer. ,,Dat is goed nieuws en stimuleert ons de aanpak rond jeugdoverlast door te zetten.” Hij vertelt dat er een structureel overleg is waar meldingen van hangjeugdoverlast worden besproken. ,,Hierin zitten gemeente, politie en jongerenwerk met elkaar om tafel. Mensen kunnen hun meldingen doorgeven aan gemeente of politie zodat deze kunnen worden opgepakt. Gelukkig veroorzaakt lang niet alle jeugd  overlast en is er ook begrip voor het feit dat jongeren elkaar willen ontmoeten in de openbare ruimte. Maar als er sprake is van overlast wordt hiertegen opgetreden.”

Tekst: Erik de Bruin.

 Deel dit bericht met je vrienden!