Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeenteraad kijkt in de keuken van De Bioderij'
10apr 2015

Gemeenteraad kijkt in de keuken van De Bioderij

SLIEDRECHT -  Een kop koffie met American pancakes, een pizza met als nagerecht poffertjes (‘daar zijn de aussies dol op’) … typische Nederlandse lekkernijen als pannenkoeken en poffertjes zijn inmiddels over de hele wereld te koop. Met dank aan het Sliedrechtse bedrijf De Bioderij wier kant-en-klare producten worden verkocht in ruim veertig landen. De gemeenteraad kreeg donderdagavond een rondleiding. De Sliedrechtse politici namen niet alleen een kijkje in de keuken, maar kregen ook een presentatie over hoe De Bioderij haar (inter)nationale positie probeert te versterken.

Bovengenoemde lekkernijen worden gefabriceerd in de Lage Landen. De Bioderij heeft een fabriek overgenomen in de buurt van Oostende, in het zuidwesten van België. Hier werkt 80 fte. In de Sliedrechtse vestiging is tweehonderd 200 fte in dienst. Het bedrijf heeft ook verkoopkantoren in Engeland, Maleisië en de Verenigde Staten.

De raadsleden kregen nog veel meer te horen over De Bioderij, die in 1993 door Jan Vink, die een boerderij had waar biogarde, kwark en yoghurt werden gemaakt en verkocht, werd opgericht en de afgelopen twee decennia een hoge vlucht heeft genomen. Op de Nijverwaard groeide de producent van pannenkoeken, poffertjes en American pancakes uit haar jasje. In 2002 verhuisde De Bioderij naar de Baanhoek waar aan de rivier twee productiehallen werden gebouwd. Vorig jaar werden omwonenden welkom geheten in de fabriek, ditmaal kreeg de gemeenteraad een uitnodiging. De volgende gast is het college van Burgemeester en Wethouders. Naast een bedrijfsbezoek zal B&W hier ook haar wekelijkse vergadering houden.

Tekst: Erik de Bruin.Deel dit bericht met je vrienden!