Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ruim honderd Sliedrechtse basisschoolleerlingen leggen fietsexamen af'
15apr 2015

Ruim honderd Sliedrechtse basisschoolleerlingen leggen fietsexamen af

SLIEDRECHT – 114 leerlingen van de Johannes Calvijnschool, de Oranje Nassauschool en De Wilgen namen woensdagmorgen deel aan het praktisch verkeersexamen op de fiets. Verkeerswethouder Theo den Braanker gaf om kwart over negen het officiële startsein bij SKC Merwede aan de Thorbeckelaan en fietste zelf ook een rondje mee.
De route was zorgvuldig uitgezet door Veilig Verkeer Nederland, die zoveel mogelijk kinderen wil laten deelnemen aan dit examen, en kwam overeen met de dagelijkse werkelijkheid. Tijdens het fietsexamen werd gekeken naar het stoppen voor verkeerslichten, voorrang verlenen en het aangeven van de richting. Leerlingen mochten alleen deelnemen op een fiets die voldeed. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen over een veilige fiets beschikten, vond voorafgaand aan het examen een fietsenkeuring plaats.
De route die werd afgelegd ging langs de Lijsterweg, Rembrandtlaan, P.C. Hooftlaan, Middeldiepstraat, Kerkstraat, Stationsweg, Thorbeckelaan, Kievitlaan, Putterstraat, Nachtegaallaan en de Valkweg. Donderdag nemen circa driehonderd leerlingen van de Sliedrechtse basisscholen deel aan de jaarlijkse theoretische verkeersproef. Uit de door Veilig Verkeer Nederland opgestelde vragen is door de politie een selectie gemaakt waarna agenten van de politie Zuid-Holland Zuid de boekjes met examenopgaven uitreiken. Leerlingen die de proef foutloos maken ontvangen een attentie. Alle leerlingen die een voldoende scoren krijgen een diploma. Wie een onvoldoende haalt, krijgt een herkansing. De school bepaalt of de verkeersproef wordt afgenomen in groep 7 of in groep 8.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!