Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Reactie gemeente: 'Verkeerstoename zorgt voor beperkte, nauwelijks waarneembare stijging geluidsniveau''
15apr 2015

Reactie gemeente: 'Verkeerstoename zorgt voor beperkte, nauwelijks waarneembare stijging geluidsniveau'

SLIEDRECHT – Een bewoonster van de Prinsenweer wier huis aan de Craijensteijn ligt, vertelde tijdens een recent interview met Sliedrecht Vandaag.nl dat ze zich zorgen maakt over de verkeerstoename op deze ontsluitingsweg (zie het artikel onder ‘Gerelateerde berichten’). ,,Er rijden al dagelijks 11.000 voertuigen langs onze tuin. Er mogen best geluidswerende maatregelen tegenover staan als de sporthal aan de Benedenveer wordt gebouwd”, liet ze onder meer optekenen. Ze had gelezen dat het nemen van geluidswerende maatregelen niet gewenst is. ,,Waarom wordt niet uitgelegd en ik vraag me ook af voor wie het niet wenselijk is.
In mijn ogen is dit wél gewenst.” Gemeentevoorlichter Rico den Boer laat desgevraagd weten dat de toelichting en onderzoeken bij het bestemmingsplan voornamelijk zijn gericht op de situatie binnen het plangebied. ,,Dus niet op de Craijensteijn. De passages over de geluidswerende maatregelen zijn ook van toepassing op het plangebied. Er is wel gekeken naar de geluidssituatie in de Craijensteijn. Daarover valt te lezen dat de toename van het verkeer zorgt voor een beperkte en nauwelijks waarneembare stijging van het geluidsniveau. Als het geluidsniveau voor omwonenden een discussiepunt is en blijft kan dit wellicht onderdeel worden van de zienswijzen in de verdere procedure.”
De bewoonster gaf tijdens het interview ook aan dat ze vreest dat het vrachtwagenverbod op de Craijensteijn wordt opgeheven. ,,Dan kan je elkaar in de tuin niet eens meer verstaan.” Hiermee loopt ze voor de muziek uit aangezien de gemeenteraad hier in het kader van het verkeersbeleidsplan 2015-2030 pas in het eerste kwartaal van 2016 een besluit over neemt. Dit jaar worden allerlei verkeersonderzoeken gehouden. Onder meer naar het vrachtwagenverbod op de Craijensteijn. Of het verbod in stand wordt gehouden is vanwege de realisatie van bedrijventerrein Het Plaatje de vraag.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!