Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Realisatie particulier wooniniatief duurt langer, al wel een (zorg)huis vol toekomstige bewoners'
16apr 2015

Realisatie particulier wooniniatief duurt langer, al wel een (zorg)huis vol toekomstige bewoners

SLIEDRECHT – De verbouwing van een voormalig kantoorpand aan de Rivierdijk in een kleinschalig particulier wooninitiatief voor mensen met een beperking heeft enige vertraging opgelopen. Het Sliedrechtse echtpaar Désirée en Theo Leeuwestein kan zich al wel verheugen op het moment dat hun langgekoesterde droom werkelijkheid wordt. Naar verwachting kunnen de bewoners in augustus of september hun intrek nemen in Zorghuis Alblasserwaard.
Theo Leeuwestein sprak tijdens een interview (zie ‘Gerelateerde berichten’) in november de verwachting uit dat de verbouwing een paar maanden zou duren en dat ze in mei de sleutel zouden krijgen. ,,Doordat de aannemer extra werkzaamheden moet verrichten vanwege de brandveiligheid van het gebouw moeten we nog even geduld betrachten. Hij meldde ook positief nieuws. ,,Het zorghuis bestaat uit tien kamers voor tien verschillende bewoners.
Er hebben zich inmidddels ook tien mensen opgegeven. Opgeven kan overigens nog steeds. Je komt dan op de wachtlijst te staan.” Samen met Duurzame Zorg wordt een kleinschalige woonvorm opgezet voor mensen vanaf achttien jaar met een verstandelijke of fysieke beperking. ,,In een veilige omgeving, waar warmte en huiselijke gezelligheid ervaren kan worden”, aldus bovengenoemde partner. ,,Onze visie is dat er een gezinssituatie gecreëerd dient te worden waarbij het echtpaar als zorgondernemers intern woont waardoor de benodigde zorg 24/7 aanwezig is. Op deze wijze biedt kleinschalig wonen de optimale voorwaarden om privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid te vergroten en daardoor de gewenste vorm te geven.”
,,We werken graag samen om dit fantastische initiatief tot een succes te maken. Onze organisatie is al geruime tijd hoofdsponsor van het G-voetbal in Sliedrecht en derhalve betrokken bij de toekomstige bewonersdoelgroep.”
,,We hebben ons hart verpacht aan mensen met een beperking”, zeiden Désirée en Theo in november. ,,We voelen ons thuis in de zorgwereld. Het mooie is dat je er veel voor doet, maar dat je er veel meer voor terugkrijgt.” Klik op het artikel hieronder om het volledige interview terug te lezen.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!