Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sunday Jazz ' Peter Tiehuis
17apr 2015

Sunday Jazz

SLIEDRECHT - 2015 wordt reeds het negende jaar dat Bigband Blast! haar jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten trakteert; eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur. De Stichting maakt het Bigband Blast! ook in het jaar 2015 financieel mogelijk een reeks van drie concerten in de roemrijke serie van Sunday Jazz te geven. Op 26 april geeft Bigband Blast! haar het 28e concert met als gast: meester-gitarist Peter Tiehuis!

Een greep uit de vele jazz-virtuozen die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, trompettisten Loet van der Lee, Angelo Verploegen en Ernie Hammes, saxofonisten Ferdinand Povel, Simon Rigter en Rolf Delfos, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonisten Frits Landesbergen en Vincent Houdijk en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zeven Sunday Jazz X-mas Editions, de thema-concerten “Flamenco Bigband” en “A Hollywood Blast!” … en nu dus Peter Tiehuis.

Eén van de meest toonaangevende gitaristen van de laatste decennia is Peter Tiehuis, geboren in Almelo op 15 juni 1956. Op negenjarige leeftijd begon hij klassiek gitaar te spelen, welke enkele jaren later werd opgevolgd door de elektrische gitaar. Terwijl hij in diverse rock- en soulbands speelde, rondde hij een klassieke opleiding aan het Twents Conservatorium in Enschede af en een jazz-studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zijn veelzijdigheid heeft hem in staat gesteld om bijna elk soort muziek te spelen en het heeft tot vele opnames en uitzendingen geleid, ook in België, Duitsland en Engeland.

Naast het spelen in de lokale jazzclubs trad hij toe tot internationaal bekende groepen, zoals: The Skymasters, Peter Herbolzheimer Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner's ‘Balad Joint’, The Wolfgang Haffner Band, The Chris Hinze Combination en Het Metropole Orkest (sinds 1996 speelt hij daar als vast lid).

De lijst van grote artiesten waarmee Peter heeft gewerkt, breidt nog steeds uit. In de loop der jaren heeft hij gespeeld met Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Tania Maria, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Charlie Mariano, Vince Mendoza, Mike Stern, Bob Mintzer, The Yellow Jackets, Jasper van 't Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, The Brecker Brothers, Randy Crawford, George Duke, Herbie Hancock, Steve Vai, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuisven vele anderen.

Peter Tiehuis is ongeveer 10 jaar docent geweest aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De laatste tijd geeft hij regelmatig workshops

De aanvang van het concert van Bigband Blast! o.l.v. Nils van Haften, featuring Peter Tiehuis op zondag
26 april a.s. is om 15.00u in Theater De Lockhorst, Sportlaan 1 te Sliedrecht. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, 3361 BB, Sliedrecht, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Via onze website www.bigbandblast.com kunt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Bigband Blast! en dus ook van Sunday Jazz.Deel dit bericht met je vrienden!