Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Galashows United by Music weer een groot succes; de gasten stonden te dansen naast hun tafels''
17apr 2015

'Galashows United by Music weer een groot succes; de gasten stonden te dansen naast hun tafels'

SLIEDRECHT – Afgelopen week was zalencentrum De Lockhorst gevuld met meer dan duizend nieuwsgierige gasten. Ze kwamen voor de galashows van United by Music. Op het podium stonden verschillende artiesten (allen met een verstandelijke beperking) die het publiek versteld deden staan met hun muzikale talenten.
United by Music is in 2006 opgericht door Sliedrechter Joris van Wijngaarden en de Amerikaanse bluesdiva Candye Kane. De stichting geeft muzikaal getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans op te treden voor een groot publiek. Op deze manier wordt getracht hun integratie in de samenleving te bevorderen. Voor de vijfde keer hield de stichting een benefietweek met verschillende dinershows om geld in te zamelen voor United by Music. Elke avond kwamen er zo’n 250 gasten, die allen genoten van een luxe diner en swingende muziek van diverse artiesten.
‘Staande ovatie’
Vele vrijwilligers waren in touw om te zorgen dat alles in goede banen werd geleid. Zo werd de bediening verzorgd door leerlingen van het Griendencollege. De shows bestonden uit twee avonden voor de cliënten van ASVZ en andere zorgorganisaties. De andere twee avonden waren bedoeld voor bedrijven en particulieren die de stichting een warm hart toedragen. Elke show was volgens de stichting een groot succes. ,,De gasten stonden naast hun tafels te dansen en te swingen en alle artiesten kregen na afloop een staande ovatie.”
Rock ‘n roll
De gasten konden een poster laten signeren door alle artiesten van United by Music. Er was ook een band uit Denemarken, te weten: Winnie & The Jets. Zij worden ook wel ‘s werelds beste rock ’n roll band genoemd bestaande uit muzikanten met een verstandelijke beperking. Verder was medeoprichter Candye Kane speciaal uit de Verenigde Staten naar ons kikkerlandje gevlogen om bij te dragen aan de vier galashows. Ze trad op samen met haar gitariste Laura Chavez.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!