Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Onderzoek naar bootjeshelling en zwaaihaak bij gemeentekantoor is in volle gang''
17apr 2015

'Onderzoek naar bootjeshelling en zwaaihaak bij gemeentekantoor is in volle gang'

SLIEDRECHT – Het college van Burgemeester en Wethouders presenteerde begin september het uitvoeringsprogrammma voor de periode 2014-2018. Tijdens de persbijeenkomst werd de realisatie van een bootjeshelling/zwaaihaak aan de havenkant van het gemeentekantoor aangehaald als een goed voorbeeld van de voortvarende aanpak die het gemeentebestuur voor ogen heeft. ,,Vóor de zomer van 2015 moet deze voorziening zijn gerealiseerd”, zei wethouder Hanny Visser-Schlieker, die naar voren bracht dat de gemeenteraad al vele jaren de wens koestert een bootjeshelling te realiseren langs de rivier.

,,Hier zijn in het verleden twee moties over aangenomen. Toch is er niets van de grond gekomen. Omdat er op korte termijn niets kan, hebben we dit als alternatief bedacht. Om Sliedrechters die graag op het water recreëren toch tegemoet te komen.” Ze sprak over een semi-permanente oplossing. ,,Bij een toekomstige dijkverzwaring zou ruimte kunnen ontstaan voor een bootjeshelling. Dan praat je echter over 2030 en verder. Zo lang willen we niet wachten.”

,,Waar blijft de bootjeshelling nou?”, twitterde PvdA-burgerraadslid Jeyantha Kathiravelu gisteravond. Sliedrecht Vandaag deed navraag bij de gemeente en kreeg te horen dat in het uitvoeringsprogramma staat vermeld dat in het tweede kwartaal van 2015 onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden van een zwaaihaak. ,,We zitten op schema”, vertelt gemeentevoorlichter Rico den Boer. ,,Het onderzoek is op dit moment in volle gang. Er wordt gekeken naar verschillende vormen (zwaaihaak, bootjeshelling), kosten en eventuele procedures die doorlopen moeten worden. Op korte termijn is dit onderzoek afgerond waarna een planning kan worden gemaakt. Dan zal duidelijk worden wanneer het aangelegd kan worden.”
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!