Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sport Promo Team gaat de straat op tijdens schoolvakanties'
17apr 2015

Sport Promo Team gaat de straat op tijdens schoolvakanties

SLIEDRECHT – Op het Burgemeester Winklerplein vangt morgen om 13.00 uur het knikkerkampioenschap aan. Voorafgaand aan dit jeugdevenement (de zestien beste knikkeraars kwalificeren zich voor de landelijke finale in Dierenpark Amersfoort) trapt sportwethouder Hanny Visser-Schlieker de Nationale Sportweek af. Bij het ijsbaanterrein in het midden van het dorp en de asfaltveldjes bij de Prickwaert en achter de Boog (in respectievelijk Sliedrecht-West- en Oost) vinden van dinsdag 21 tot en met donderdag 23 april na schooltijd allerlei activiteiten plaats voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De sporten en spellen, zoals voetballen, stoepranden en een Sportplein, worden op poten gezet door Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS), die qua begeleiding kan rekenen op het Sport Promo Team dat net in het leven is geroepen.
Gisteren kwamen ze bijeen in het jongerencentrum aan de Stationsweg. Tien jongeren in de leeftijd van 15 tot 22 jaar geven gestalte aan het promotieteam, dat vooral actief zal zijn tijdens schoolvakanties. ,,Dan zoeken we twee keer per week een asfaltveldje op en gaan we sporten. We nemen allerlei attributen mee. Welke sporten de kids willen beoefenen, mogen ze zelf weten. Ons doel is om te laten zien hoe leuk en waardevol buitenspelen is”, vertelt Werner, één van de twee coördinatoren van het Sport Promo Team, dat een verlengstuk is van SOJS. Cas Besamusca, die zich voor SOJS inzet als sportfunctionaris, knikt. ,,Waar kennen jullie elkaar van?
Van de straat toch? Als je uit school komt en je kruipt direct achter de spelcomputer, doe je geen sociale contacten op en voor je gezondheid is het ook niet echt goed.” ,,Ik ging altijd meteen voetballen”, lacht Niels. ,,Niet op een trapveldje, maar achter de brandweerkazerne. Rond het avondeten kwam ik weer thuis.” Nu brengen hij en z’n maten regelmatig hun vrije tijd door in het jongerencentrum. ,,En nog steeds elke woensdagmiddag op het trapveldje achter de tien hoogflats. Die traditie bestaat al heel lang.” Cas: ,,Het zou mooi zijn als we met deze sportinstuif nog meer tradities tot stand brengen.” Hij krijgt hulp van Robin en Werner, die beiden de opleiding Sport & Bewegen volgen aan het Da Vinci College in Dordrecht en stage lopen.
Dit initiatief is een mooie uitdaging. Werner zegt het belangrijk te vinden dat iedereen plezier heeft en gemotiveerd is. ,,De kinderen natuurlijk, maar ook de leden van het Sport Promo Team.” Hij pronkt al met een shirt en trainingsbroek, geschonken door Rabobank Merwestroom. Morgen lopen alle teamleden hierin rond. De jongeren begeleiden het knikkertoernooi en dragen daarmee hun eerste steentje bij aan een sportief Sliedrecht.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!