Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tablis Wonen presenteert zaterdag inrichtingsplan Staatsliedenbuurt'
20apr 2015

Tablis Wonen presenteert zaterdag inrichtingsplan Staatsliedenbuurt

SLIEDRECHT – Tablis Wonen laat zaterdag 25 april het schetsontwerp zien van de geherstructureerde Staatsliedenbuurt. Dat staat in de brief die naar bewoners en omwonenden is verstuurd. Het inrichtingsplan wordt gepresenteerd in het Griendencollege. Net als tijdens het zogenoemde Ontwerpfestival op 7 maart zijn er drie bijeenkomsten van een uur, te weten: vanaf 09.30, 10.30 en 11.30 uur.
Tijdens het Ontwerpfestival, dat ook in het Griendencollege plaatsvond, hebben, zo schrijft Tablis, tweehonderd bewoners hun ideeën gegeven. ,,Daarmee zijn we aan de slag gegaan. Op 25 april laten we zien hoe de straten eruit komen te zien, waar het groen komt en waar plek is voor parkeren en spelen. Ook valt er opnieuw het één en ander te kiezen.” In de volgende alinea staat dat het nog niet over woningen en huurprijzen gaat. ,,Helaas, eerst moet het ontwerp voor de wijk klaar zijn. Vervolgens kunnen we aan de slag met de woningen voor de eerste fase. Medio mei starten de huisbezoeken.”
De bewoners krijgen, zo staat ook in de brief vermeld, een persoonlijke uitnodiging. Medewerkers van de afdeling Woonservice zijn aankomende zaterdag aanwezig om vragen van huurders over het sociaal plan te beantwoorden.  Tablis Wonen presenteerde al in 2010 plannen voor een grootschalige herstructurering van de Staatsliedenbuurt.
De woningstichting wil het project vanaf begin 2016 ten uitvoer brengen en geniet het vertrouwen van zowel het college van Burgemeester en Wethouders als de gemeenteraad. In december werd een klap gegeven op de startnotitie . Er moet nog wel een ei worden gelegd over een mogelijke  rotonde op het kruispunt Thorbeckelaan – Savornin Lohmanlaan.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!