Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PRO Sliedrecht wil dat college onderzochte ouderbijdrage opschort en dient vanavond een motie in'
21apr 2015

PRO Sliedrecht wil dat college onderzochte ouderbijdrage opschort en dient vanavond een motie in

SLIEDRECHT – De fractie van PRO Sliedrecht dient vanavond tijdens de besluitvormende raadsvergadering een motie in waarin het gemeentebestuur wordt opgedragen de ouderbijdrage op te schorten die ouders van kinderen met psychiatrische problemen moeten betalen voor de behandeling van hun kinderen.
In de motie wordt verwezen naar het landelijk onderzoek dat in opdracht van staatssecretaris Van Rijn wordt uitgevoerd naar de effecten van de ouderbijdrage Jeugdzorg GGZ. Dit onderzoek moet leiden tot een rapportage die uiterlijk op 1 juli afgerond moet zijn. PRO Sliedrecht vindt dat de ouderbijdrage opgeschort moet worden tot uit het onderzoek is gebleken wat de effecten zijn.
Ook wordt het college opgedragen de ouderbijdrage niet te zijner tijd met terugwerkende kracht alsnog te innen. Mocht de situatie na besluitvorming van het kabinet ongewijzigd blijven dan dient B&W volgens de partij samen met de raad proactief te zoeken naar een ‘rechtmatige’ oplossing voor inwoners van Sliedrecht die door deze regeling worden geraakt. PRO Sliedrecht is van mening dat het onwenselijk is dat jeugdigen om financiële redenen de noodzakelijke psychische zorg ontberen. ,,Het ontberen van noodzakelijke psychiatrische zorg kan leiden tot grotere gezondheidsrisico’s waardoor in de toekomst wellicht grotere financiële risico’s voor de gemeente ontstaan omdat in een latere fase wellicht duurdere vormen van Jeugdzorg nodig zijn om in te grijpen”, zo is te lezen in de motie, die vorige week al werd aangekondigd.
Ook de SGP-ChristenUnie en het CDA hebben vragen gesteld over dit onderwerp. Zwijndrecht heeft eind vorige week besloten de ouderbijdrage per direct te schrappen (zie ‘Gerelateerde berichten’), daarmee de weg openend voor andere gemeenten die deel uitmaken van de Gemeenschappelijke Regeling Zuid-Holland Zuid, waaronder Sliedrecht.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!