Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CDA-fractie:'Maak het fietspad bij het spoorwegviaduct weer fietsveilig''
22apr 2015

CDA-fractie:'Maak het fietspad bij het spoorwegviaduct weer fietsveilig'

SLIEDRECHT – ,,Het fietspad bij het spoorwegviaduct richting het Stationsplein is levensgevaarlijk. Tegels zijn verzakt, steken uit en liggen over grote afstand centimeters uit elkaar”, aldus CDA-burgerraadslid Joop de Vries, die het slechte wegdek aan de kaak stelt tijdens de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op dinsdag 28 april. De christendemocraten kondigen aan vragen te zullen stellen over de kosten van de herstelwerkzaamheden.
De Vries: ,,We vinden dat met spoed het noodzakelijke onderhoud moet worden gedaan om het fietspad weer verkeersveilig te maken.” Hij geeft aan dat het bekend is dat er al lange tijd door de gemeente met ProRail wordt gesproken over een totaal herstelplan van het viaduct en de kosten daarvan. ,,Maar een einddatum is nog lang niet in zicht. In de tussentijd ligt met name het fietspad er zeer slecht bij. Het is voor fietsers een manoeuvreren tussen de slecht liggende tegels met daarbij  de kans onderuit te gaan.
Volgens onze fractie is het van belang dat het noodzakelijke herstel direct wordt verricht waardoor het fietspad weer fietsveilig is voor jong en oud. Een bord met daarop de tekst ‘Pas op: Slecht wegdek’ is niet de oplossing voor deze verkeersonveilige situatie. Bovendien is het geen reclameplaatje als je als fietser ‘Mooi Sliedrecht’ binnen komt rijden.”
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!