Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht viert 70 jaar Bevrijding met historische vliegtuigen, legertrucks, een lasershow en nog veel meer activiteiten'
24apr 2015

Sliedrecht viert 70 jaar Bevrijding met historische vliegtuigen, legertrucks, een lasershow en nog veel meer activiteiten

SLIEDRECHT – Op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, zijn er activiteiten en festiviteiten van ‘s morgens tot ‘s avonds laat. Bekijk hieronder het programma dat het comité 4 en 5 mei Sliedrecht gisteren heeft bekendgemaakt.
Ochtendprogramma
11.00 uur: Opening bij het Oude Raadhuis met een toespraak van burgemeester Bram van Hemmen en het hijsen van de vlag door veteranen.
Rond dit tijdstip wordt tevens de estafettegroep verwacht om het Bevrijdingsvuur aan de burgemeester te overhandigen waarna hij het Bevrijdingsvuur ontsteekt. Dit symbool van de vrijheid is door een estafettegroep van Trimclub ABC in de nacht van 4 op 5 mei opgehaald in Wageningen.
Van 11.00 tot 16.00 uur: Tijdscapsule, ‘Wall of Honour’ en een multicultimarkt.
Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er kinderactiviteiten voor de jeugd tot en met 12 jaar. Op het Dr. Langeveldplein staan een draaimolen, hindernisbaan en speeleiland en is er vanaf 13.00 uur gratis suikerspinnen en popcorn.
Van 11.15 tot 12.15 uur treedt Crescendo op in de muziektent (zie foto).
Het Sliedrechts Museum op de Kerkbuurt is open van 14.00 tot 17.00 uur. Hier kan een tentoonstelling worden bezichtigd over Sliedrecht in oorlogstijd.
Middagprogramma
13.00 uur: Boottocht voor 55-plussers. Vertrek vanuit de haven. Kosten: 10 euro per deelnemer (inclusief 2 kopjes koffie of thee). Deze keer gaat de Bevrijdingsvaartocht naar de Dordtse Biesbosch. Aan de tocht kan worden deelgenomen door elke inwoner van Sliedrecht van 55 jaar of ouder. Om 17.30 uur wordt de boot terugverwacht. Verkooppunten: Primera (Burgemeester Winklerplein 5), Fa. De Vries (Kerkbuurt 25) en PTS (Krommestoep 1B).
Van 13.00 tot 17.00 uur: Sliedrecht’s Got Youth Talent. Talentenjacht voor de plaatselijke schooljeugd in de muziektent. Aanmelden via sliedrechtbruist@live.nl.
Van 13.00 tot 15.00 uur: Schmincken.
14.00 uur: Vliegend museum (overvliegen van historische vliegtuigen).
Van 15.00 tot 16.00 uur Keep them Rolling, een rijdend museum van historische legervoertuigen.
Vanaf 15.30 uur is er een taptoe op het Burgemeester Winklerplein, georganiseerd door Wilhelmus.
Avondprogramma
20.30 uur: Bevrijdingsbal muziekvereniging Crescendo op het Dr. Langeveldplein.
21.00 uur: Omstreeks dit tijdstip vertrekken drie muziekkorpsen vanaf verschillende locaties voor de traditionele lampionnenoptocht.
Tijdens de tocht naar het Burgemeester Winklerplein sluit de kleinere jeugd, uitgerust met een lampion, zich bij de korpsen aan. In een lange optocht wordt vervolgens naar het Dr. Langeveldplein gewandeld.
* Het met fakkels deelnemen aan de lampionnenoptocht wordt ten zeerste ontraden.
Routes van de korpsen:
Jeugdshowkorps Wilhelmus
Start: Verenigingsgebouw Wilhelmus.
Route: P.A. de Genestetstraat – Jacob Catsstraat.
Showkorps Wilhelmus en Showkorps Jong Holland Junioren
Start: Bonkelaarplein.
Route: Scheldelaan – Thorbeckelaan – Simon Stevinstraat.
21.30 uur: Vertrek optocht vanaf het Winklerplein via de Rembrandtlaan, Stationsweg, Kerkbuurt-West langs Waerthove naar de Havenstraat en Merwedestraat.
Van 20.00 tot 23.30 uur: SLAM FM Havana (Jeugd van …). NIX18-feest voor de jeugd vanaf 12 jaar.
Om circa 22.00 uur begint de lasershow in de Havenstraat (geprojecteerd op het gemeentekantoor aan de overkant van de haven).
Tot slot is er van 22.15 tot 23.30 uur een optreden van Reboot in de muziektent.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!