Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Programma 4 mei: Stille Tocht, herdenking, voordrachten en concert in de Grote Kerk'
24apr 2015

Programma 4 mei: Stille Tocht, herdenking, voordrachten en concert in de Grote Kerk

SLIEDRECHT – Het comité 4 en 5 mei Sliedrecht heeft het programma bekendgemaakt van de Nationale Dodenherdenking op maandagavond 4 mei. Vanaf 18.00 uur gaan de vlaggen halfstok. Om 19.20 uur verzamelen de deelnemers aan de Stille Tocht zich bij het Oude Raadhuis waarna zij vanaf 19.43 uur naar het herdenkingsmonument aan de Stationsweg lopen.
Om 19.58 uur wordt The Last Post ten gehore gebracht, gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Daarna klinken twee coupletten van het volkslied en houdt de burgemeester een toespraak, gevolgd door kransleggingen en het plaatsen van bloemen door leerlingen van de Sliedrechtse scholen. Tot slot zijn er voordrachten van een lid van Stichting Dijksynagoge, een leerling van het Griendencollege, een leerling van de Johannes Calvijnschool en Kees de Zanger.
Voorafgaand aan en tijdens de herdenking wordt door de leden van muziekvereniging Crescendo koraalmuziek ten gehore gebracht. Na afloop is er in de recreatiezaal van verzorgingshuis Overslydrecht een kopje koffie voor de deelnemers aan de Stille Tocht. Aansluitend op de herdenkingsplechtigheid bij het monument wordt in de Grote Kerk een Herdenkingsconcert opgevoerd. De aanvang van het concert is circa 20.45 uur.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!