Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Alles wat beweegt moest worden gerenoveerd''
27apr 2015

'Alles wat beweegt moest worden gerenoveerd'

SLIEDRECHT – Vandaag presenteren Dordrecht en de omliggende gemeenten die tezamen de Drechtsteden vormen zich aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Eén van de deelnemers aan de Grande Parade op de rivier (ter hoogte van het Groothoofd in Dordrecht) is stoombaggermolen De Friesland, die bij het Nationaal Baggermuseum in Sliedrecht aan wal ligt.
,,Alles wat beweegt moest worden gerenoveerd”, vertelt Jo Groenewegen. Hij maakte deel uit van het groepje vrijwiligers dat van de emmerbaggermolen, die, zoals de naam al doet vermoeden, werd gebruikt om in de noordelijke provincie kanalen te graven en te onderhouden, een drijvend monument te maken. Na deze klus, die tien jaar duurde, zat hun werk er niet op. De Friesland is niet alleen het pronkstuk van het museum, maar vaart ook regelmatig uit bij een activiteit als Dordt in Stoom en de Wereld Haven Dagen in Rotterdam.
Dat uitvaren gebeurt met behulp van twee sleepboten. Hoewel De Friesland een kleine baggermolen betreft (bij een grote baggermolen is de emmerinhoud tien keer zo groot) duurt het twee dagen om het schip onder stoom te brengen. Met behulp van een oliegestookte Schotse vlampijpketel wordt zesduizend liter water aan de kook gebracht hetgeen nodig is om de baggermolen te laten draaien. Remco van de Ven, die de PR verzorgt voor het Baggermuseum, daalt het trapje af om het machinale geweld te laten zien.
Hij betreedt ook het kombuis en de messroom, waar foto’s ophangen van het prinselijke bezoek in 2006. ,,De Koning hield zich destijds bezig met watermanagement. Hij heeft met veel belangstelling een kijkje genomen in het museum en stapte ook aan boord van De Friesland, die net gerenoveerd was.” Het bezoek was een soort kroon op het werk voor de vijftien vrijwilligers die er jarenlang tijd en energie in hadden gestoken om het vaar/werktuig in haar oude staat te herstellen. ,,Er is geen één baggermolen ter wereld die er zo netjes uitziet”, lacht Groenewegen. ,,In 1996, toen hij in onze schoot werd geworpen, was dat wel anders. Het was één bonk roest.”
Afscheidscadeau
Boskalis redde het schip, dat in 1935 werd gebouwd en altijd tot de Friese baggerfirma Dikkerboom & Sybrandy behoorde, van de sloop. Van de Ven: ,,Hans Kraaijeveld van Hemert, de voormalige topman van Boskalis, kreeg De Friesland cadeau bij zijn afscheid. Vervolgens schonk hij de baggermolen aan het Nationaal Baggermuseum.” De Friesland was aanvankelijk een kolengestookte emmerbaggermolen. ,,Gelukkig is die later omgebouwd, anders hadden we nu de hele dag kolen staan scheppen in plaats van een kraantje opendraaien.”
Fotoreportage
Het onder stoom gebrachte baggerschip kon afgelopen zaterdag al worden bezichtigd door bezoekers van het Baggermuseum. Vandaag is De Friesland te bewonderen in wat even de Koningsstad van Nederland is. Sliedrecht Vandaag blijft in Sliedrecht en maakt een fotoreportage van alle activiteiten en festiviteiten die vanmorgen en vanmiddag op en rond het Dr. Langeveldplein plaatsvinden. 
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!