Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeente geeft duurzaam voorbeeld'
28apr 2015

Gemeente geeft duurzaam voorbeeld

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht gaat de komende jaren verder inzetten op duurzaamheid in het dorp. De gemeente zal daarin het voorbeeld geven door gebouwen, openbare verlichting, wagenpark en andere materialen te verduurzamen.  Verder ligt de rol van de gemeente vooral in het stimuleren, faciliteren en ondersteunen van inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De duurzaamheidsplannen staan in de duurzaamheidsagenda die het college van B&W deze week vaststelde.

Later dit jaar wordt onderzocht of naast bijvoorbeeld het gemeentekantoor en de kinderboerderij nog meer gemeentelijke gebouwen kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Ook wordt het wagenpark van de gemeente de komende jaren vervangen voor wagens die op groen gas of elektriciteit rijden. De openbare verlichting wordt energiezuiniger en duurzamer gemaakt en langs doorgaande wegen zal de verlichting in de nachtelijke uren worden gedimd.

Communicatie
De komende jaren wordt extra ingezet op communicatie met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om zo het belang van een duurzamer Sliedrecht beter voor het voetlicht te brengen. Zo is onlangs de campagne rond de duurzaamheidslening van start gegaan om inwoners te wijzen op de mogelijkheden om tegen gunstig rentetarief geld te lenen bij de gemeente voor bijvoorbeeld zonnepanelen, dubbel glas of spouwmuurisolatie.
 
Hier en nu
Milieu en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s in het College Uitvoeringsprogramma 2014-2018. Wethouder Theo den Braanker: “Ik vind het belangrijk dat we milieuproblemen niet voor ons uitschuiven of afschuiven op anderen. We moeten daar hier en nu mee beginnen. Als gemeente geven we daarbij het goede voorbeeld en hopen dat iedereen daaraan mee wil doen.”Deel dit bericht met je vrienden!