Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een boodschap voor oorlogsveteranen en voor de toekomst'
28apr 2015

Een boodschap voor oorlogsveteranen en voor de toekomst

SLIEDRECHT – Het comité 4 en 5 mei Sliedrecht maakte eind vorige week bekend hoe op dinsdag 5 mei 70 jaar Bevrijding wordt gevierd. De gemeente laat in een vandaag verstuurd persbericht weten dat het volledige programma vanaf morgen op de gemeentelijke website staat. In het bericht worden de tijdscapsule en de Wall of Honour uitgelicht.
In de speciale Wall of Honour bij of op het Dr. Langeveldplein kan iedereen een witte anjer (symbool van waardering voor oorlogsveteranen) en een persoonlijke boodschap achterlaten voor oorlogsveteranen. Burgemeester Bram van Hemmen zal de eerste anjer plaatsen en de eerste boodschap schrijven. Van 11.00 tot 16.00 uur staat er een ‘tijdscapsule’ waar iedereen iets uit de huidige tijd in kan stoppen. Bijvoorbeeld een kaartje met een wens, een klassenfoto, krantenartikel of een persoonlijk voorwerp.
Over precies dertig jaar, op 5 mei 2045 tijdens de 100-jarige viering van Bevrijdingsdag, wordt de tijdscapsule opengemaakt. De capsule is gemaakt door het Griendencollege. Alle scholen zijn uitgenodigd om de capsule op dinsdag 5 mei te vullen. Het idee is door een meisje bij de gemeente aangedragen waarna het initiatief samen met haar is uitgewerkt. De burgemeester laat de eerste boodschap achter in de tijdscapsule.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!