Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'VVD-fractie verwondert zich over afwijkende voorrangssituatie rotonde Ouverture-Noordkil'
28apr 2015

VVD-fractie verwondert zich over afwijkende voorrangssituatie rotonde Ouverture-Noordkil

SLIEDRECHT – De VVD-fractie verwondert zich over het feit dat de voorrangssituatie op de rotonde Ouverture – Noordkil (ten westen van de wijk Baanhoek-West) niet overeenkomt met de andere rotondes binnen de gemeentegrenzen. Dat staat vermeld in de schriftelijke vragen die naar het gemeentebestuur zijn gestuurd.
In tegenstelling tot omliggende gemeenten (waaronder Papendrecht) en ook veel andere gemeenten moeten fietsers voorrang verlenen aan auto’s. Op bovengenoemde rotonde dienen fietsers voorrang te krijgen. ,,Is deze afwijkende voorrangssituatie het gevolg van samenwerking met de gemeente Papendrecht?”, aldus de Sliedrechtse liberalen, die zogeheten artikel 44-vragen hebben gesteld die het college binnen dertig dagen moet beantwoorden.
In het eerste kwartaal van 2016 besluit de gemeenteraad van Sliedrecht over het Verkeersbeleidsplan 2015-2030. In de loop van dit jaar wordt onder andere onderzocht of het wel of niet raadzaam is de huidige voorrangssituatie op rotondes in het dorp te handhaven.
tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!