Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Sliedrecht bol van activiteiten op Bevrijdingsdag'
29apr 2015

Sliedrecht bol van activiteiten op Bevrijdingsdag

SLIEDRECHT - Op Bevrijdingsdag staat Sliedrecht bol van de activiteiten voor jong én oud. Door het Comité 4 en 5 mei is een uitgebreid programma samengesteld vanwege de lustrumviering van de bevrijding.

Om 11:00 uur wordt gestart met de bevrijdingsdagceremonie rondom de muziektent op het Dr. Langeveldplein. Daarnaast krijgt Sliedrecht dit jaar de speciale ‘Wall of Honour’ waar iedereen een witte anjer (symbool van waardering voor oorlogsveteranen) in kan steken en een persoonlijke boodschap kan achterlaten voor oorlogsveteranen. Burgemeester Bram van Hemmen zal de eerste anjer plaatsen en de eerste boodschap schrijven.

Tijdcapsule
Van 11:00 tot 16:00 uur staat er een ‘tijdcapsule’, waar iedereen iets uit de huidige tijd in kan stoppen: een kaartje met een wens, een klassenfoto, krantenartikel of een persoonlijk voorwerp. Precies dertig jaar later, op 5 mei 2045 tijdens de 100-jarige viering van de bevrijding, zal deze tijdcapsule worden opengemaakt. De capsule is gemaakt door het Griendencollege en alle scholen zijn uitgenodigd op 5 mei de tijdcapsule te komen vullen. Dit idee is door een meisje bij de gemeente aangedragen, samen met haar is dit uitgewerkt tot het idee van de tijdcapsule. Burgemeester Bram van Hemmen zal een eerste boodschap achterlaten in de tijdcapsule.

Boottocht, talentenjacht en taptoe
In de middag is er een speciale boottocht naar de Dordrechtse Biesbosch voor 55-plussers in samenwerking met Stichting Welzijnswerk Sliedrecht. Hiervoor zijn nog kaartjes beschikbaar. Voor de jeugd is er dan ‘Sliedrecht’s Got Youth Talent’, een talentenjacht voor de schooljeugd. Om 14:00 uur zullen historische vliegtuigen overvliegen en om 15:00 uur wordt een verzameling aan historische militaire voertuigen verwacht op het Dr. Langeveldplein. Om 15:30 uur start de taptoe op het Burg. Winklerplein.

Lasershow
’s Avonds wordt het programma voortgezet met onder andere een Bevrijdingsbal in de muziektent, een lampionnenoptocht en een NIX18-feest voor de jeugd vanaf 12 jaar in Havanna. Een grandioze lasershow sluit de dag om 22:00 uur af.

Dit is slechts een deel van het volledige programma van Bevrijdingsdag in Sliedrecht.Deel dit bericht met je vrienden!