Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Toch al kwetsbare mensen worden extra belast met zorgen over huisvesting''
30apr 2015

'Toch al kwetsbare mensen worden extra belast met zorgen over huisvesting'

SLIEDRECHT – Naar aanleiding van een vandaag in De Volkskrant gepubliceerd artikel over beschermd wonen heeft PRO Sliedrecht een aantal schiftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Fractievoorzitter Timo Pauw: ,,De Volkskrant meldt dat – vanwege geldgebrek – in de regio Dordrecht (gesproken wordt over twaalf gemeenten) met ingang van 1 juli 140 van de 450 plaatsen voor beschermd wonen moeten worden geschrapt. Onze fractie is geschrokken van dit artikel want hierdoor worden toch al kwetsbare mensen nog eens extra belast met zorgen over hun verblijf en huisvesting. PRO Sliedrecht vindt het volstrekt onaanvaardbaar dat een dergelijke maatregel wordt genomen.
Eigenlijk zelfs de overweging daarvan al. Van het college vernemen we graag wat er precies aan de hand is dat zulke rigoureuze maatregelen worden overwogen, voor hoeveel inwoners van Sliedrecht deze problematiek speelt en welke stappen het college onderneemt om (ook in regionaal verband) de sluiting van deze plaatsen te voorkomen?” De vragen dienen binnen vier werkdagen te worden beantwoord.
Het betreffende artikel, getiteld: Mensen met psychische problemen worden op straat gezet, is te lezen op de website van De Volkskrant.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!