Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Avondvierdaagse van 9 tot en met 12 juni; gezinnen en groepen kunnen zich al inschrijven'
01mei 2015

Avondvierdaagse van 9 tot en met 12 juni; gezinnen en groepen kunnen zich al inschrijven

SLIEDRECHT – De Sliedrechtse Avondvierdaagse is weer in zicht. Het wandelfestijn wordt gehouden van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 juni. De organisatie, een werkgroep van omnisportvereniging Synergos, nodigt iedereen uit hieraan deel te nemen.
Vorig jaar waren er ongeveer vijfhonderd deelnemers. Iets minder dan verwacht en gehoopt. Synergos had de helft van 1500 ingeschat. Zoveel deelnemers waren er in de jaren daarvoor toen de basisscholen nog meededen. Ze zijn afgehaakt omdat, zo kreeg Synergos half december 2013 te horen, leraren er veel taken bij hebben gekregen. De directies wilden hen hier niet meer mee opzadelen. De vereniging besloot er maar het beste van te maken. Voorzitter Alex Visser sprak na afloop van een afgeslankte, maar leuke Avondvierdaagse (zie ‘Gerelateerde berichten’). ,,Hopelijk begint het volgend jaar alweer te groeien. We gaan goed kijken naar wat er ten opzichte van deze editie verbeterd kan worden.” Net als in 2014 zijn er routes van vijf en tien kilometer en een aparte route voor De Merwebolder. Nieuw is dat een groep moet bestaan uit minimaal vijf (voorheen tien) en maximaal dertig personen. Ook een gezin bestaande uit minder dan vijf personen wordt ingeschreven als groep.
Inschrijven
Groepen moeten digitaal worden ingeschreven vóór 1 juni. De voorinschrijving vindt maandagavond 1 juni van 19.00 tot 20.00 uur plaats in de kantine van sporthal De Stoep en is uitsluitend bedoeld voor personen die individueel tien kilometer lopen. ,,Dit is in de week voor de vierdaagse. Op de eerste wandelavond kan men zich niet meer inschrijven”, aldus de werkgroep. Voor alle verdere informatie en de inschrijving van groepen verwijst zij naar www.omnisport-synergos.nl. Op  de website staat een kopje ‘Avondvierdaagse’. Gezinnen en groepen kunnen zich al inschrijven. Deelname kost 4 euro per persoon.
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!