Alles over Sliedrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beweging in Winklerplein-project; binnenkort vier stadswoningen in de verkoop'
05mei 2015

Beweging in Winklerplein-project; binnenkort vier stadswoningen in de verkoop

SLIEDRECHT – Afgaand op een bericht dat gistermiddag door Windroos op Twitter werd geplaatst (zie foto) lijkt er beweging te komen in de beoogde ontwikkelingen op en rondom het Burgemeester Winklerplein. De Windroos is een bouwgroep die wordt gevormd door drie plaatselijke aannemers. In 2006 sleepte zij deze opdracht in de wacht. Vorig jaar februari bracht Windroos samen met de gemeente tijdens een persbijeenkomst naar buiten (zie ‘Gerelateerde berichten’) dat met betrekking tot de herstructurering van het Burgemeester Winklerplein een ‘iets minder ambitieus’ plan wordt uitgewerkt dat wel haalbaar is in de huidige economische tijd. Daarna is het naar buiten toe stil gebleven.
Gisteren werd die stilte verbroken met het bericht dat binnenkort vier luxe stadswoningen in de verkoop gaan. Deze woningen worden gebouwd boven de winkels aan de zuidelijke zijde van het plein. Het bericht roept de nieuwsgierigheid op wat er nog meer gaat gebeuren en op welke termijn. Navraag bij de gemeente leert dat er voor de zomer in de gemeenteraad wordt gesproken over de nieuwe koers. ,,Dit moet nog wel geagendeerd worden”, aldus de gemeentevoorlichter. Het project bestaat uit verschillende bouwdelen waarvan de Zuiderbreedte, waarmee wordt aangevangen, er één is. De andere bouwdelen zijn ingewikkelder.
Daar zijn meer afspraken over gemaakt. De gemeente, projectontwikkelaar, woningstichting en winkeliersvereniging ondertekenden in september 2011 een samenwerkingsovereenkomst. Een doorbraak na jarenlang politiek gesteggel over onder andere de hoogte van de aan de westelijke zijde ingetekende woontoren. Ze hieven destijds gezamenlijk het glas op een voorspoedige realisatie van het herstructureringsplan, dat echter nooit ten uitvoer werd gebracht. Naast het opknappen van het gebied rond het busstation is er nog niets ondernomen. Behalve het in de markt zetten van een blok van twaalf koopappartementen.
Daarmee wilde Windroos in 2013 het grootschalige project aanvangen, maar er was te weinig belangstelling. De partijen besloten tot een koerswijziging waarbij Windroos de opdracht kreeg een realistischer plan uit te werken. Tijdens de persbijeenkomst in februari 2014 werden een paar schoten voor de boeg gelost. Het volume wordt teruggeschroefd van 200 naar ongeveer 130 appartementen. Bovendien blijven de kiosken gehandhaafd en wordt de Rembrandtlaan niet geïntegreerd met het plein.
Sliedrecht Vandaag wilde naar aanleiding van het Twitterbericht ook in contact komen met Windroos over de huidige stand van zaken, maar is daar nog niet in geslaagd. In januari plaatste Windroos het bericht op Facebook dat de planvorming voor de herontwikkeling van het centrumplan in volle gang is en dat een aanvraag is ingediend voor een omgevingsvergunning voor het eerste gebouw. Verder schreef Windroos over de prognose om in het tweede kwartaal van 2015 te starten met de verkoop van de woningen. Dat gaat inderdaad binnenkort gebeuren (zie onderstaand plaatje).
Tekst: Erik de Bruin


Deel dit bericht met je vrienden!